CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sarıyer'deki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında yabancı basın kuruluşlarından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DW Türkçe'nin haberine göre, Çeviköz, altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayının büyük ihtimalle Şubat ayında açıklanacağını söyledi.

Seçim tarihi tartışmalarına ilişkin ise "Bir an önce seçim olsun istiyoruz çünkü insanlar değişim istiyor" yorumunu yapan Çeviköz, altılı masanın seçim sürecinde HDP ile istişare etmesine ilişkin yöneltilen bir soruya "HDP bir muhalefet partisi ve demokratikleşmeye inanıyor, önemli olan da bu. Kimse HDP'nin önemini tartışmıyor" yanıtını verdi.

Emekli diplomat Çeviköz, CHP iktidara geldiği takdirde nasıl bir dış politika izleyeceğine dair gelen sorulara ise "Hiçbir ülkeyi içişlerinde yaşananlar nedeniyle diğerlerinden ayıramayız. Öte yandan, insan hakları sadece partimiz değil, altılı masa için de çok önemli. Hiçbir ülkenin içişlerine karışmayacağız. Diplomatik ilişkilerimizin sürekliliğini sağlayacağız. Demokrasiyi önceleyeceğiz ve Avrupa Birliği üyelik sürecini yeniden başlatacağız" karşılığını verdi.