Bursa Osmangazi'de bulunan Mithatpaşa Ortaokulu'nda erkek ve kız öğrencilerin, ayrı ayrı oturtulması yönünde öğretmenlere yazı yazan Okul Müdürü Haydar Akın için başlatılan soruşturma anında neticelenmiş ve müdür görevden alınmıştı.

Kemalist rejimde laikliğe aykırı olan her şey anında yerle yeksan ediliyor ve laik düzen korunuyor. Yani iktidar kimin olursa olsun, rejim Kemalist anlayış içerisinde sürdüğü sürece Müslümanlara rahat yok. Rejim Kemalistlerin olduğuna göre boruyu da onlar öttürüyor.

CHP ve türevleri ölmekte olan bu rejim için var gücüyle mücadele ederken, sırf bu rejimden kurtulalım diye desteklenen ve başa getirilen iktidar, var gücüyle ölmekte olan bu rejimi yaşatmanın peşinde. Her geçen gün bu rejimden Müslümanların uğradığı tahribat artık yaşanması mukadder olan değişimin maddî manevî maliyetini de artıyor.

Okul müdürü görevden alındığında Müslümanların birlik olup görevine iade edilmesi konusunda baskı yapması gerekirken, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi Kemalizm'in uyuzları “Kız ve erkek öğrencilerin ayrı oturmasını istemek laikliğe ve devrim yasalarına karşı çıkmaktır. Karma ve laik eğitimi savunacağız.” diyerek kendi dinlerine bağlılıklarını her fırsatta hatırlatıyorlar.

Fikir ve ahlakı olmayan Kemalist rejimin, eğitimden yargıya kadar bürokrasinin bütün kademelerinde çarklarını döndürmeyi sürdürdüğü, devletin tüm müesseselerinin müthiş bir başıboşlukla hareket ettiği, cemiyetin ahvalinin ise her geçen gün daha kötüye gitti bu vaziyetten zerre kadar rahatsız olmayanlar, kendilerini bekleyen tehlikenin farkına vardıklarında çok geç olacaktır. Bugün Türkiye’nin ihtiyacı olan, Büyük Doğu-İbda’nın vazettiği idare ruhu ve çağın dayattığı idare şekline geçmek, Başyücelik rejimini devlete hâkim kılmak, Kemalist vesayetten kurtulmanın yollarına bakmak gerekmektedir.