Çelik'in açıklamalarından satırbaşları:

Cumhurbaşkanımız Paris İklim Anlaşması'nı Meclis'e sunma kararını BM'de gündeme getirmişti. Buradaki yeşil mutabakat dünyamızı ve ülkemizi çok yakından ilgilendiriyor. Pandemide bir kez daha görüldü ki; insan doğayı yok ediyor. Yeşil Kalkınma Devrimi denen süreçle ilgili çalışmalarımızı çok sıkı bir şekilde sürdüreceğiz. Söylem olarak kalmasına müsaade etmeyeceğimiz bir husustur.

Suriye’de çözüm çabaları

İdlib'te ve Suriye'nin diğer bölgelerinde barışın kalıcı olmasına önem veriyoruz. İdlib'te çıkacak bir gerginlik yeni bri göç dalgasına neden olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Soçi'de Putin ile yaptığı görüşme bu açıdan önemlidir. Suriye'de kalıcı barışın sağlanması bizim için esastır. Bu siyasi çözüm, zemininin korunması için İdlib dahil diğer bölgelerde istikrarın sağlanması önemlidir.

Özellikle Fırat'ın doğusunda terör örgütlerinin hareketleri ve onlara destek veren ülkeler her zaman gündemimizdedir. İdlib'te ateşkes ihlalleri ve sivillere yönelik saldırıları da yakından takip ediyoruz.

Fransa’da kapatılan 6 cami

İslamofobi ve İslam düşmanlığı konusunda yapılan faaliyetleri yakından takip ediyoruz. Son olarak Galatasaray-Marsilya; Bozkurtların nefret suçu işlediğine dair Fransa'da bir milletvekili iddiada bulundu. Marsilya tribünleri içerisindeki bir grubun Türkiye'ye ve Azerbaycan'a karşı nefret suçu içeren pankartlar açtığı görüldü. Galatsaray taraftarı sadece dozunda cevap vermiştir.

Yine maalesef Fransa'da içişleri bakanı kaç tane camii kapattığıyla övünüyor. 6 caminin kapatıldığını söylüyor. Ama kullandığı söylem başından itibaren yanlış. Fransa İçişleri Bakanı'nın sözleri ayrımcılık içeriyor.

Akdeniz’de Rum gemisine müdahale

Mavi vatan kırmızı çizgimizdir. Mavi vatan kırmızı çizgimizdir, ana vatanın ayrılmaz parçasıdır. Birisi çıkıp da mavi vatan kavramı saldırganlık içeriyor diyorsa, bunu da TBMM üyesi sıfatıyla söylüyorsa bunun tamamen karşısında olduğumuzu söyleriz. Mavi vatanı korumak için her şeyi yaparız.

ABD'de ülkü ocakları gündemi

Vatandaşlarımızın hedef gösterilmesini kabul etmeyiz.

Öğrenci yurtları polemiği

Öğrencilerimizle her zaman yakından ilgilendik. Geçen yıl online eğitim yapılmasının ardından bu yıl yurtlara talep iki katına çıktı. 81 ilde 721 yurt bulunuyor. Bu rakamlar bütün ilgili kurumlara dağıtıldı. Her sene öğrenci sayısı artıyor, yeni ihtiyaçlar oluyor. Bütün belediyelerimiz yurt imkanından faydalanamayan öğrencilerimize ulaşmak üzere görevlendirildi.