Cumhuriyet’ten Erdal Atabek, “Onlar vermeyecek sen alacaksın!..” başlıklı yazısında Kemalistlerin “iktidar seçimi kaybetse de iktidarı vermeyecek” gibi yakınmalarını “psikolojik teslim olma sendromu” ile tanımlamış ve bunun yılgınlık ve çaresizlik psikolojisi olduğunu belirtmiş.

Ardından da bu psikolojiden kurtulmak için CHP’nin eski genel başkanı Mustafa Kemal’in “iradesi”ni örnek göstermiş.

Atabek, “Atatürk’ün bütün hayatında, öğrenciliğinde, komutanlığında, liderliğinde ‘yılgınlık, çaresizlik, yenilgiyi kabul eden’ tek bir söz bulamazsınız. ‘Yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz’ demiştir. Atatürk’ün bütün hayatında ‘karar’ vardır, ‘azim’ vardır, ‘irade’ vardır. Asla ve asla yılgınlık yoktur, yenilgiyi kabul yoktur, vazgeçmek yoktur, işi oluruna bırakmak yoktur.” demiş.

Kanla alınan bu memlekette Müslümanlara yapılan baskı ve zulümlerin, idam ve işkencelerin karar, azim, irade ile olduğunu elbette biz de kabul ediyoruz. Hatta memleketi tamamen Batı’nın tasallutuna bırakmak için yılgınlık göstermediğini, vazgeçmediğini, Müslümanlarla çatışırken hiçbir taviz vermediğini de biliyoruz. 

Atabek, “Onlar vermeyecek, SEN alacaksın. Onlar direnecek, SEN kazanacaksın. Meydan okumak SENİN HAKKINDIR. En büyük engelin “razı olmaktır”, unutma. Onlar vermeyecek, SEN ALACAKSIN. Karar ver, azimle yürü, cesur ol, kazan. ZAFER, onu hak edenindir. ATATÜRK rehberin olsun.” diyerek yazısını noktalamış.

Sonuna kadar hak veriyoruz fakat Atabek’in anlamadığı şu Müslümanları bu saatten sonra siz Batıcılar değil, Batı’nın kendisi de gelmeye kalksa durduramaz. Yüzyıllık hesaplaşmada artık son düzlükteyiz; ne tam Müslüman ne de tam Kemalist olmayı becerememiş, işlerine geldikçe din, mezhep, parti, fikir, görüş değiştiren omurgasız tiplere duyurulur.

Haber-Yorum: M. Taha İnci