CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kendisini ve Sezen Aksu'yu eleştiren Halil Konakçı hocayı hedef alan açıklamalarda bulundu.

Halil Konakçı, Sezen Aksu'nun ilk insan ve ilk peygamber Hz. Âdem ile Hz. Havva'ya yönelik 'cahil' ifadelerine tepki göstererek 'Hilefetin önemi'ne vurgu yapmış ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in İslam'a Orta Çağ zihniyeti olarak tanımlamasına tepki göstermişti. Konakçı'nın açıklamalarına karşı CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel mecliste açıklamalarda bulundu.

Mecliste düzenlediği basın açıklamasında konuşan Özel, “Ankara Melike Hatun Camii'nin imam hatibi Halil Konakçı, afiş yaptırıyorlar il il geziyor, vaazlarda bulunuyor. Camide alkış var. Bakın camide vaaz yapıyor, alkış var camide. Camiler bunun için mi yapılmış? Camide din anlatsa, din kültürü anlatsa, dine uygun, Müslümanlığa uygun vaazlarda bulunsa kimse bir şey demeyecek. Sezen Aksu’yu hedef gösteriyor ve ‘şeriat gelmeli’ diyor. 'Şeyhülislamlık makamı gelmeli' diyor. 'Bu makamın peşinden koşacağız, bunun için çalışacağız' diyor. Açık açık Sezen Aksu'yu tehdit ediyor.” ifadelerini kullandı.

Konakçı'nın kendine yönelik açıklamalarını da değerlendiren Özel, “Bundan iki hafta önce Ankara'da bir camide, ben 'Okul öncesi eğitim Diyanet'in değil, Milli Eğitim'in işidir' dedim diye... 'Dinimize, peygamberimize küfretti. İki elimiz yakasındadır. Azdan az çoktan çok gider.' diyerek beni tehdit etti. Halil Konakçı cürmün kadar yer yakarsın. Murat Şahin cürmün kadar yer yakarsın. Aza çoğa bakmayız. Birer birer olsak da biz bu cumhuriyetin vatansever evlatlarıyız. Ve hiçbir tehdidinize içişleri bakanının sırtınızı sıvazlamasına, Diyanet İşleri Başkanının da üzerimize saldığı tehditçilere ve şantajcılara boyun eğmeyiz. Bir tane korumamız yok. Öyle tehdidinize yılarsak, siz bu millete diz çöktürürsünüz. Bu millet sizin çok beğendiklerinizin, önünüze kırmızı halı serdiği alkışlarla karşıladığı işgal kuvvetlerine karşı Mustafa Kemal'le birlikte bu ülkeyi kurtardı. Sizin önünde secde ettiği 6. filonun askerini denize dökenlerin devamıyız. Sizden korkan sizden beter olsun. Biz sizin evveliyatınızı biliriz.” ifadelerini kullandı.