Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal parti grup başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Ünal’ın yerine ise muhafazakar Kemalist Özlem Zengin getirildi.

Ak Parti Grup Başkan Vekilliğine Özlem Zengin'in getirilmesine Müslümanlardan tepki geldi.

Tek davası alacağı para olan Abdurrahman Uzun ise Özlem Zengin'i savundu.

Uzun, "Belki bu cümleleri diyorum diye bana kızacaksınız ama ben davamın derdinden söylüyorum bunları. Olabilir, birisini bireysel olarak sever veya atarsınız. Ama önümüzde bir süreç var, Ak Parti aldı onu koydu yerine başka birini. Özlem Zengin olmaz, niye? Bizim camiadaki üç beş yazarla, bir hocayla atışmış. Abi bırak ya, Özlem ablayı tanırız, peygamber değil ki.  Bütün hareketleri doğru olamaz. Onun da vardır zamansız çıkışları, hepimizin olduğu gibi. Ama Özlem abla bu davanın bir neferidir. Sen ortalığı velveleye veriyorsun, niye, sosyal medyadan eleştireceğiz, bu olmadı diyeceğiz, seni alkışlayacaklar, bu on numara diyecekler. Ben eleştirmiyorum ve hiçbir zaman da eleştirmeyeceğim." dedi.

“Önümüzde bir süreç var” diyerek, hakkın söylenilmemesini de ima eden ve buna karşılık omurgasızca davranmayı dava ahlakı olarak gösteren Abdurrahman Uzun, bir kez daha oynaklığını gösterdi.