KPSS skandalının ardından ÖSYM Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un Mahmud Efendi Hazretleri için attığı “tivit”leri gören Kemalistler kudurdu! CHP’li Maraklı hedef gösterdi, kılavuzu karga olan mâlum güruhun yayın organları da ona katıldı!

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavındaki soruların Yediiklim Yayınevi'nin deneme sınavlarında sorduğu soruların şıklarına kadar aynı olduğu iddiaların ardından Devlet Denetleme Kurulu soruşturma başlatmıştı.

İddiaların ardından açıklama yapan ÖSYM Başkanı Halis Aygün ise "Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır" ifadeleriyle olayı geçiştirmişti.

Aygün açıklamayı takip eden gün görevden alındı, yerine ise AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Bülent Maraklı, göreve yeni atanan Ersoy’un önceden Twitter hesabından yaptığı içerikleri paylaşarak Prof. Dr. Ersoy’u hedef gösterdi. Ersoy’un bit “tivit”inde, Mahmud Efendi Hazretleri için, “Vazifesini hakkıyla yaparak bu dünyadan göçtü Mahmud Ustaosmanoğlu Efendi Hazretleri. Rabb’im sana rahmet eylesin, Habib’ine komşu eylesin güzel yüzlü Efendim!” diyor.

Maraklı’nın Prof. Dr. Ersoy’u hedef göstermesinden sonra mâlum güruhun yayın organları da, “Şeriat sevdalısı ÖSYM başkanının, saklanan tivitleri ortaya çıktı” gibi haberler yapmaya başladı. İşte karga işte kılavuz!