Putin, Rusya’daki kurum ve kuruluşlardan yetkililerle yaptığı toplantıda, “Herkes bizi ısırmak veya bizden bir şey koparmak istiyor. Ama onların dişlerini kıracağımızı, dolayısıyla artık dişleriyle bir şeyler kemiremez duruma geleceklerini bilmeleri lazım” ifadelerini kullandı. Putin, “Sovyetler Birliği’nin düşüşüyle potansiyelimizin üçte birini kaybettik. Ancak bazıları hala bizim çok büyük bir ülke olduğumuzu biliyor. Aslında kapasitemiz çok büyük ve dünyadaki en geniş ülkeyiz” dedi. Putin açıklamalarında hangi ülkeyi veya ülkeleri kastettiğini açıklamadı.

Putin, Rusya tarafından geliştirilen ve herhangi bir füze savunma sistemine yakalanmayan diye tanıtılan Avangard füzesine övgüde bulundu.

AFP’nin haberine göre Rusya Devlet Başkanı Putin, konuşmasında ülkesine övgülerde bulunurken rakiplerine sert ithamlarda bulundu.

Ukrayna’ya ait Kırım yarımadasını 2016 yılında ilhak eden ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’e askeri yardımda bulunan Putin, “Rusya’nın sınırları bitmez” diyerek espri yaptı.

Ukrayna ve Suriye konusunda yaşanan çok anlaşmazlıklar ve Moskova’nın ABD seçimlerine müdahalede bulunduğu iddiası, casusluk ve siber saldırı suçlamaların ardından Rusya ve Batı ülkeleri arasındaki ilişkiler oldukça gergin.

Moskova dün, Washington’un Kuzey Akım 2 projesine yönelik yaptırımlarda bulunacağını açıklaması ve iki ülkenin dışişleri bakanlarının arasındaki yapıcı görüşmeden sonra Rusya ve ABD arasındaki ilişkilerin iyiye gitmesini olumlu karşıladığını açıkladı.