Demokratik Suriye Konseyi (SDS) İcra Komitesi Eşbaşkanı İlham Ahmed başkanlığındaki bir heyet Moskova’ya gitti. Suriye Kürdistan’ı olarak bilinen ve PYD olarak faaliyet gösteren bu heyetin eşbaşkanı Ahmed ile röportaj yapıldı. İlham Ahmed, kendisiyle yapılan röportajda Moskova ile yapılan görüşme ile ilgili şunları söyledi:

“Temelde siyasi konuşmalar vardı. Ama siyaset tartışılırken bazen ekonomi de tartışılır."

"Rojava'nın (Suriye Kürdistanı) öz yönetimini tanımasını istiyoruz . Ayrıca askeri ve ekonomik entegrasyonun merkezi makamlarla da görüşmek istiyoruz. Bu çerçevede görüşmeler yapıyoruz.”

“Beşar Esed ile çalışmayı arzuluyoruz. Böyle bir arzumuz olmasaydı, Rusya ile bu konuyu tartışmazdık. Rejim her seferinde tüm diyalog yollarını kapatmasına, bu sorunun çözülmesine fırsat vermemesine rağmen, her zaman temasları yenilemek için farklı fırsatlar bulmaya çalışıyoruz. Bir yıl önce, biz de Moskova'daydık ve Suriye muhalefet partilerinden biri ile bir anlaşma imzaladık.”

“Şimdiye kadar Amerika petrole dokunmadı. Bunu açık söylüyorum. Şimdiye kadar petrol sorunu Rojava tarafından bağımsız olarak çözülüyor.”

“Petrol ticareti hem rejimle hem de Irak Kürdistanı üzerinden farklı ülkelere gidiyor.”

“Türklerle olan sorunu çözmenin bir parçası olarak, Rusya'nın resmi olarak Suriye'de olması önemlidir. Ve bu etkili bir güçtür.”