İsrail Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin pek çok ilinde çıkan yangınlarda hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı. Yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye'deki orman yangınlarının neden olduğu felaketin ardından yaralıların bir an önce iyileşmesi için dua ediyor ve hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini gönderiyor." ifadesine yer verildi.

Asparagas haberleriyle meşhur gazeteci Nevşin Mengü, bu açıklamaların ardından İsrail’in Türkiye’ye yangınların söndürülmesi için yardım teklif ettiğini ve Türk yetkililerin yardım çağrısını cevapsız bıraktığını iddia etti. Sosyal medyada İsrail’in “yardım talebi”nin cevapsız bırakıldığı iddiası üzerine haberler artmaya başlayınca İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lior Hait, “Yardım teklifinde bulunmadık, zaruri olması halinde yardım teklifinde bulunabileceğimizi söyledik.” açıklamasını yaptı.

Dün akşam bir kesim tarafından Batı'dan yardım dilenilirken, yapılan bu hareketin dışarıda nasıl bir intibaya sebep olduğunun yorumunu bu haber üzerinden sizlere bırakalım.