Saadet Partisi'nin medya ayağı TV5, dün akşam yayımlanan "Düşünme Vakti" isimli programda firari FETÖ'cü Hakan Şükür'ü konuk etti.

Program boyunca firari FETÖ'cüye övgüler dizilirken TV5 ve programın sunucusu Mehmet Ali Kayacı, sosyal medyada eleştirilerin ana odağı olurken Kayacı'nın işine son verildi ve kanal hakkında soruşturma başlatıldı.

Canlı yayımlanan programın sunucusu Mehmet Ali Kayacı, FETÖ firarisi Hakan Şükür'e övgüler dizen Kayacı şu şekilde konuştu:

Eski bir milli futbolcu Hakan Şükür'ü misafir edeceğiz. Kendisi Amerika'da. Türkiye'nin yaşamış olduğu sendromu konuşacağız. Hakan Bey hoş geldiniz.

TV5 ekranında FETÖ firarisi Hakan Şükür'ün unvanına "eski milli futbolcu" yazılırken sunucu Kayacı Şükür'e yönelik övgü dolu sözlerine şöyle devam etti. 

Ben Oktay Derelioğlu hayranıydım. Siz de tabii ki çok başarılı bir sporcuydunuz. 9 saniyelik bir golle rekor kırdığınızı da hatırlatarak önemli işlere imza attığınız süreci hatırlıyorum. Bu açıdan da sizi böyle anmak önemli diye düşünüyorum."

TV5'te yayımlanan program sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepki aldı. FETÖ firarisini ekrana çıkarıp övgüler dizilmesine tepki gösteren kullanıcılar, TV5'i ve sunucu Mehmet Ali Kayacı'yı hedef aldı. Tepkilerin ardından TV5 yönetimi, Mehmet Ali Kayaacı'nın işine son verilirken TV5 hakkında soruşturma başlatıldı.