ATV ve Sabah gazetesinden sonra Milliyet de gazetesinde tam sayfa Çin'in Uygur soykırımını meşrulaştırıcı bir reklama yer verdi.

Sosyal medyada yer alan görüntülere göre Milliyet Gazetesi, bugünkü ilan sayfasında Çin'e yönelik övgü dolu bir içerik yayınladı. "Çin Xinjiang: Etnik Eşitlik Politikasının Tanığı ve Yararlananı" başlıklı ilanda, Çin'in Doğu Türkistan'daki faaliyetlerinden övgüyle bahsedildi.

Bölgede bir etnik eşitlik politikası olduğu savunulurken, Çin'in Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur Türklerine yönelik katliam ve soykırım politikaları görmezden gelindi.

Çin propaganda faaliyetlerini sürdürüyor

Doğu Türkistan’da yıllardır uyguladığı zulmün şiddetini arttıran Komünist Çin yönetimi, İslam dünyasından gelen cılız seslerden de güç alarak daha da azgınlaştı. Müslümanlara toplama kamplarında işkence edip, katleden Çin, Doğu Türkistan’da sindirme ve soykırım politikasına devam ederken tüm dünyada da propaganda faaliyetleri yürütüyor.

Çin son dönemde dünyanın birçok ülkesinde finansal imkanlarını kullanarak kendisi lehine propaganda çalışmaları yürütüyor. Bu propaganda çalışmalarına Türkiye’deki medyayı da alet ediyor.