Karar TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını cevaplayan sapık Mustafa İslamoğlu, “Gençler arasında deizmin yaygınlaşmasını normal ve olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Dolayısıyla bu bir kazanım, sorgulayan bir akıl en büyük kazanımdır. Gerçek acıtıcı olsa da iyidir.” dedi.

Gençler arasında deizmin yaygınlaşmasını normal ve olumlu bir gelişme olarak gördüğünü belirten İslamoğlu, “Zira ondan evvel inanıyormuş gibi yapma olayı felaketti. Hiçbir şeye inancı yok aslında ne kitabı, ne dini, ne imanı ama Allah'ı da, dini de, imanı da her şeye çaya çorbaya sıkan bir tip düşünün, bu kime yarar? Dolayısıyla bu bir kazanım, sorgulayan bir akıl en büyük kazanımdır. Gerçek acıtıcı olsa da iyidir. Gerçeği görmüş olmanın bedeli varsa bu bedeli ödeyelim derim. Ağırsa olsun, çünkü sonsuza kadar uyuyamayız. Uyku ne kadar derinse uyandırmanın sarsıntısı da o kadar büyük olmalı. Şu anda bir şok durumu yaşıyoruz” diye konuştu.

İslamoğlu sözlerine şunları ekledi:

“En çok pişman olduğum şey bir dönemimi İslamcı olarak geçirmek. Bu 70-80-90'lı dönemler, çünkü ben kökten geliyorum. Milli Türk Talebe Birliği, Akıncılar gibi. Türkiye'nin düşünce dünyasına hatırı sayılır katkılarda bulunmuş bir dostla dertleştik. O da dokunsan ağlayacak gibiydi ben de öyleydim. Gerçi 84 milyonun sırtını sıvazlasak hüngür hüngür ağlarız. Kulağına eğilip 'Bir çürük ipliğe hülya dizmişiz' dedim. Kişi sınanmadığı günahın masumu değildir."