Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından daha önce seçimlerin kendi tarihinde yapılacağına yönelik açıklamalar yapılmasına rağmen AK Parti milletvekilleri arasında kasım ayında baskın seçim yapılabileceğine yönelik bir beklenti oluştuğunu yazdı.

"Erken seçim hazırlığı mı yapılıyor" başlıklı yazısında Selvi, "Meclis eylülde toplanıp seçim kararı alırsa kasımın herhangi bir tarihinde seçim yapılmasına bir engel yok" dedi. Selvi, Altılı Masa'nın henüz cumhurbaşkanı adayını belirlememesinin erken seçim beklentilerinde önemli olduğunu belirtirken AK Parti oylarının da son iki ayda yükselişe geçtiğini ve seçmenin muhalefetten umduğunu bulamadığını aktardı.

Asgari ücrette yapılan ara zammın, memur ve emeklilere enflasyonun üstünde artış sağlanmasının ve tarım ürünlerinin taban fiyatlarının siyasi iklimi değiştirdiğini söyleyen Selvi, AK Partili milletvekillerinde kış aylarına girmeden seçime gitmenin mantıklı olabileceği fikrinin oluştuğunu belirtti.

Selvi, "Ben erken seçim tezlerine itiraz edenlerden birisiydim. AK Parti’deki toplantıyı da seçimlere hazırlık toplantısı olarak gördüm. Ama eski bir bakanın, 'Reis eski futbolcudur. Kaleyi boş görünce şutu çekebilir' uyarısı kafamı karıştırmadı değil" ifadelerini kullandı.