Şarku’l Avsat’ın Tel Aviv’de yayın yapan ekonomi gazetesi Calcalist’ten aktardığı habere göre üst düzey bir İsrail güvenlik heyeti dün (17 Haziran), Kahire'ye gitti.

İsrail Milli Güvenlik Konseyi’nin görevlendirdiği heyette, konseyden iki üye ile Ordu ve istihbarat Teşkilatı Mossad’dan iki temsilci yer alıyor.

Ziyaretin gerginlik havası altında gerçekleşmesi bekleniyor. Nitekim beş gün önce, Gazze tarafından, İsrail’deki tarlaların yanmasına sebep olan yanıcı balonlar gönderilmiş, bunun üzerine İsrail, Gazze Şeridi'ndeki bölgelere hava saldırıları düzenlemişti.

Filistinliler bu yanıcı balonları, “gece kargaşası etkinlikleri” olarak isimlendiriyor. İsrail ise bu durumun devam etmesi halinde yanan her bir yanıcı balona sert karşılık vereceğini açıkladı.

İsrail sivil ve askeri bürokrasisi, konuyla ilgili görüşmeler sırasında, Mısır'dan Hamas’ın yeni bir gerilim istemediğine dair mesaj aldı.

İsrail devlet televizyonu, Milli Güvenlik Kurulu’nun, Mısır istihbaratının ısrarı üzerine Kahire'ye bir heyet gönderme kararı aldığını duyurdu.

Heyet, sükûneti sağlayacak ve Hamas’ın tünelleri onarmasına geçit vermeksizin Gazze’nin yeniden inşasına zemin hazırlayacak bir plan geliştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca heyet, Mısır arabuluculuğuyla, Hamas ile mahkûm takası için pazarlık yapacak.