Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Beştepe'de toplanacak. Toplantıda seyahat ile belli gün ve saatlerde sokak kısıtlamaları yer alıyor. Kapalı mekânlara girişte aşı şartı da değerlendiriliyor.

Normalleşmenin başladığı 1 Temmuz'dan ay sonuna kadar geçen sürede vaka sayılarının 4 kattan fazla arttığı iddia edildi ve salgın önlemleri yeniden gündeme taşındı. Bu iddia fırsat bilinerek seyahat ve sokak kısıtlamaları ile kapalı mekânlara girişte aşı şartının, kabine üyelerinin değerlendireceği seçenekler arasında yer alması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bu gündemle yarın Beştepe'de toplanacak. Toplantıda vaka sayılarının azaltılabilmesi için alınması muhtemel yeni önlemler değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Kurban Bayramı döneminde artan hareketliliği işaret ederek, yapılacak ilk kabine toplantısında artan vaka sayısını değerlendireceklerini söylemişti. Erdoğan, ''Bayramda halkımızın yaşam tarzı tersine çevirdi. Rakamlar aleyhe döndü'' demişti. 

Kabine toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu artışın nedenlerine yönelik bir sunum yapacak. Aşılamadaki son durumu da aktaracak. Alınabilecek önlemlere ilişkin alternatifleri masaya getirecek.

Seçenekler arasında seyahat ile belli gün ve saatlerde sokak kısıtlamaları yer alıyor. Kapalı mekânlara girişte aşı şartı da değerlendirilmesi beklenen başka bir seçenek.

Kabine toplantısında alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılacak.