Afganistan'da Taliban yönetimi kadınların üniversiteye gitmesini yasakladı. Taliban tarafından üniversitelere gönderilen tebligatta, kız öğrencilerin eğitimlerinin bir süreliğine askıya alındığı bildirildi.

Batı ile uyuşmayan her konuyu İslâm ruhuna aykırı gören aydınlarımız da(!) hemen meseleyi dine bağladı.

Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın konuyla alakalı “Taliban yönetimi Afganistan’da kız öğrencilerin üniversiteye girişini yasaklayan bir karar almış. İslam’ın ruhuna aykırı bir karar. Bu yasağın dinde yeri yok.” Yorumunu yaptı.

Türkiye İslamî de bizim mi haberimiz yok!

Şimdi akıllarda olan şey ise şu: İbrahim Kalın'ın böylesi bir yorumu yapacak konumda olması için İslâmî değerleri sonuna kadar savunan ve uygulayan biri olduğunu düşünmek lüzûm ediyor. Ancak devlet eliyle kumar oynatılmasının, kerhanelerin devlet izniyle açık olmasının, üniversitelerde kızlı erkekli her türlü ahlaksızlığın yapılmasının, hatta bir akademisyenin Allah resulüne hakaret etmesine rağmen bir haftadır elini kolunu sallaya sallaya gezmesinin, üstüne bazılarının bu akademisyene destek gösterisi yapmasına devletin izin vermesinin yeri var; ama Taliban’ın gerekli şartları oluşturana kadar kız öğrencilerin üniversiteye girişini askıya almasının İslam’da yeri yok mu gerçekten?

Kalın belki siyasi yetki alanı daha dar veya halktan bir insan olsa bu yorumuna bir nebze anlayış gösterilebilir. Ancak konumu ‘tepenin sağ eli’ olan, yönetime doğrudan etki eden birisinin ülkede İslâmî olmayan şeyleri görmesi ve düzeltmesi gerekmez mi? İşte başta dediğimize tekrar geri dönüyoruz: Türkiye İslamî bir devlet de bizim mi haberimiz yok?