Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye, başta yetimhanelerdeki çocuklar ve bakıcıları olmak üzere, toplam 1380 Ukraynalı savaş mağduruna ev sahipliği yapıyor.

Savaşın başlangıcından bugüne kadar, Ukrayna'da yetimhanelerde kalan 988 çocuk ve onların bakıcısı/refakatçisi 392 kişi Türkiye'ye getirildi. İlk kez 25 Mart'ta getirilen Ukraynalı gruptan sonra farklı tarihlerde 8 grup daha Türkiye'ye ulaştı.

Ukraynalı savaş mağdurları Antalya, Muğla ve Sakarya'da kendilerine tahsis edilen otellerde misafir ediliyor.

Savaş mağduru Ukraynalıların Türkiye'de konaklaması ve sosyal hizmetlere erişimi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sorumluluğunda bulunuyor.

Ümit Özdağ’ın derdi Müslüman olanlarıyla

Kemalist-Türkçü-Kafatasçı faşist Ümit Özdağ ve kendi gibi bu toprakların urlarından olan bir kısım ırkçıların derdi sadece Müslüman mültecilerle. Bizdeki ırkçıların bu zamana kadar bu topraklarda kalan Amerikalı, İngiliz, Alman, Ukraynalı vs milletlere dair hiçbir rahatsızlıkları olmadı. Çünkü tek nefretleri Ortadoğu halkına. Zaten Kemalist olmaları da bunu gerektiriyor; İngilize, Amerikalıya sevdalı ama kendi milletine Müslüman milletlere düşman!