Birliğin iki haftada bir yaptığı güncellemeler kapsamında, kısıtlama uygulanmayacak ülkeler listesine Lübnan, Sırbistan, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk dahil edilirken Türkiye yine yer almadı.

AB'nin seyahat kısıtlaması uygulamayacağı ülkeler şunlar:

ABD, Arnavutluk, Avsutralya, Çin (sadece Hong Kong. Karşılıklılık olursa ülkenin tamamı), Güney Kore, İsrail, Japonya, Lübnan, Kuzey Makedonya, Ruanda, Sırbistan, Singapur, Tayland, Tayvan ve Yeni Zelanda.

AB tarafından 1 Temmuz'da güncellenecek listede, Türkiye'ye yönelik kısıtlamaların yumuşatılıp yumuşatılmayacağı da belli değil.

'Hollanda makamlarına başvurduk'

Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, BBC Türkçe'ye seyahat kısıtlamalarının kaldırılması konusunda Türkiye'deki son veriler ve AB Istatistik Ofisi'nin yayınladığı rakamlarla birlikte Hollanda makamlarına başvurduklarını söyledi.

Dişli, Almanya'nın Türkiye'ye yönelik kısıtlamaları yumuşatmasının ardından, diğer AB ülkelerinden de aynı adımı beklediklerini vurguldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da Brüksel'deki NATO zirvesi sırasında batılı mevkidaşlarına Türkiye'ye yönelik seyahat kısıtlamalarının kaldırılması talebini ilettiği öğrenildi.

Dışişleri kaynaklarına göre, AB yönetimi birlik üyesi ülkelerde turizmi canlandırmak amacıyla, Türkiye'ye yönelik kısıtlamaları sürdürüyor.