Bildiride, İstanbul Konferansı'nın taraflarla yapılan kapsamlı istişarelerin ardından anlamlı ilerleme sağlanması için şartların daha elverişli hale geleceği ileri bir tarihe ertelendiğini hatırlatılarak tüm taraflara, özellikle Taliban'a Afgan halkının, bölgenin ve uluslararası toplumun arzuladığı barışı sağlayacak kapsayıcı ve müzakere edilmiş bir uzlaşıya bağlılığını teyit etmeleri çağrısı yapıldı.

Bildiride, adil ve kalıcı siyasi uzlaşı için Afganistan Barış Süreci'ne ve Doha'da devam eden barış müzakerelerine destek vurgulanarak müzakerelere hız kazandırmak üzere İstanbul'da üst düzey bir toplantı düzenlenmesi için Türkiye, Katar ve BM'nin gösterdiği çaba takdir edildi. Bildiride Afganistan’daki saldırılar da kınandı.

Bölge ve komşu ülkelerin, özellikle Pakistan ve İran'ın 40 yılı aşkın süredir Afgan mültecilere ev sahipliği yapmakta önemli rol oynadığı belirtilen bildiride, mültecilerin iyi donanımlı bir planla gönüllü, güvenli, onurlu, çabuk ve sürdürülebilir geri dönüşü için Afganistan'da uygun koşulların sağlanması; uluslararası toplumun, Afgan mültecilerin temel ihtiyaçlarının karşılanması için ev sahibi ülkeleri desteklemeye devam etmesi ve Afganistan hükümetinin geri dönüş ve yeniden entegrasyon çabalarına katkı sağlama çağrısında bulunuldu.

Bildiride ulaştırma, ticaret, enerji, halklar arası ilişkiler, eğitim, sosyal ve kültürel değişim ve turizm alanlarında bölgesel bağlantıları artırmak üzere iş birliğinin geliştirilmesi iradesinin yanı sıra Kovid-19 salgınıyla mücadelede uluslararası iş birliği ve dayanışma çağrısı da yapıldı.