Son yıllarda Twitter’da paylaşımlarda bulunan bir çok sayfa türedi. Bazıları ulusal medyada yazılar yazan gazetecilere ait olan bu sayfaların kiminin bir haber sitesi bulunurken kiminin siteleri, adresleri veya izleri yok, sadece paylaştıkları twitler var. Genel özellikleri ise “tarafsızlık” vurgusu eşliğinde ev zenciliği yaparak Batıya göbekten bağlılıklarını beyan etmeleri.

Cemiyetin algısıyla oynamanın bu kadar kolay olduğu bir zamanda böylesi sayfaların yayın yapması ne büyük fecaatlere yol açabileceğini de her gün görmekteyiz.

Mevzubahis sözde haber kaynaklarından Muhbir adlı Twitter hesabı dün yaptığı paylaşımda Katar’ın dünya kupası maskotu olan La'eeb’i (oyuncu, futbolcu anlamına geliyor) tanıtmak üzere yapılan paylaşıma “gerici” yaftası vurdu.

Kültürel dejenerasyona uğramayan ve kafalarında kurdukları İslam’ı tedai ettiren her şeye düşman olan bu tipler, sırf üzerindeki kıyafet sebebiyle “hayalet figürlü bir maskot”a dahi “gerici” damgası vururken kendilerinin ev zencisi olduğunun farkında bile değil.