6'lı masa, 2023 yılında yapılacak seçimlerde kimin aday olacağı konusu üzerinden büyük bir tartışmaya girişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her fırsatta adaylığı için çıkışlar yapsa da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP liderine açıkça karşı çıktı.

Adaylık için Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adını dillendiren Akşener, 2023'te aday olmayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu ve Yavaş'ı aday göstermeyeceğini net şekilde ifade etmesinin ardından Akşener, rest çekerek adaylık için kolları sıvadı.

31 Mart seçimlerinde CHP'ye olan borçlarını ödediklerini üzerine de alacaklı hale geldiklerini ifade eden Akşener'in kendi ismini ön plana çıkarma çalışmaları başladı.

KILIÇDAROĞLU'NA KARŞI KAMPANYA

CHP liderinin "Benimle misiniz?" çağrısı sonrası İYİ Partili milletvekilleri "Liderimle birlikteyim" şeklinde bir kampanya başlatmıştı.

Parti arasında yaşanan gerilim öyle büyük bir hal aldı ki, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, partilerinin CHP ile ittifak olmadığını dahi söyledi.

Yaşananların ışığında, CHP'li eski vekil Barış Yarkadaş, yaptığı açıklamada Akşener'in, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklaması durumunda aday olacağını öne sürmüştü.

Yarkadaş, "'Meral Hanım, Kemal Bey'in adaylığı karşısında kendi adaylığını ilan edebilir' diyorlar. Meral Hanım aday olursa kimsenin şaşırmaması gerektiğini söylüyorlar. Bu çok sağlam birkaç kaynaktan doğrulattığım bir bilgidir." demişti.

İYİ PARTİLİLER "ADAYIMIZ AKŞENER" PAYLAŞIMLARINA BAŞLAMIŞTI

Tüm bu yaşananların gölgesinde İYİ Partili vekiller, sosyal medya üzerinden, "Adayımız Akşener" paylaşımlarına başladı.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN FLAŞ 'AKŞENER' İDDİASI: MASAYI DAĞITIP KALKACAK

İYİ Parti'den istifa ederek Zafer Partisi'ni kuran Ümit Özdağ, eski partisi ve Meral Akşener hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

Akşener'in 6'lı masayı dağıtacağını söyleyen Özdağ, "Akşener masadan kalkmaya hazırlanıyor. AK Parti'yi devirmeye oynamıyor. Ana muhalefet olmaya oynuyor." dedi.

.