Yalova Üniversite'sinin öğrencileri, Hazreti İsa ve Hazreti Meryem'e hadsizce dil uzatan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Cihad Kısa'yı protesto etti. 

Protestoda basın açıklaması yapan Harun Şimşak, "Yalova Üniversitesi’nin Müslüman öğrencileri olarak, birkaç gün önce, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Cihad Kısa isimli şahsın Hz. İsa (a.s) ve Hz. Meryem annemize necis ağzıyla attığı iftiraya karşı tepkimizi göstermek, safımızı belli etmek için toplandık." diyerek Cihad Kısa'nın görevden alınmasını talep etti. 



Toplanan grubun sözcülüğünü yapan Şimşak, sözlerini şu cümlelerle sona erdirdi:

"Son olarak, başta İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde bulunan, öğrencisinden akademisyenine tüm Müslüman kardeşlerimize ve diğer üniversitelerdeki kardeşlerimize çağrımız şudur; bu hayasızlığa ve edepsizliğe karşı seslerinizi yükseltin, saflarınızı belli edin. Unutmayın ki Din-i Mübin-i İslâm’a hizmet, bu güruha tepki göstermeyi, yanlışların doğruya tahvil edilmesi için çaba sarfetmeyi gerektirir. Yaşananlar gösteriyor ki, sadece Cihad Kısa’nın görevden alınması yetmez, mensubu olduğumuz tüm islami ilimler fakültelerinde, ilahiyatlarda bir yeniden yapılanma zaruridir. Ümidimiz bu eylemin, bu yolda bir işaret fişeği olmasıdır! Takipçisi olacağız!"