Cumhuriyet’ten Erdal Atabek bugünkü köşesinden “Geleceğimize sahip çıkacak mıyız?” sorusu adı altında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 4-7 yaş arası erken çocukluk dönemindeki yavrularımıza “Kuran kursu eğitimi” verilmesini eleştiriyor ve bu uygulamanın Ortaçağ’a dönmek olacağını söyleyerek Kemalistlere soru soruyor:

“İktidar olduğunuz zaman bu uygulamayla ilgili kararı kaldıracak mısınız? Laik Cumhuriyet’in temel taşlarından birisi olan laik eğitim” uygulanacak mı? İktidar olduğunuz zaman tarikat-cemaat yapılanmalarına karşı tutumunuz ne olacaktır? Bu yapılanmaların yaptıkları eğitimler için ne düşünüyorsunuz? Açılmış tarikat-cemaat yurtlarına ilişkin görüşleriniz neler? Tarikatlar ve cemaatleri kapatmak, denetlemek, vb. konularında ne düşünüyorsunuz? Bizden oy isteyen, destek isteyen sizler, “Laik Cumhuriyet’in kuruluş ilkelerine, kuruluş değerlerine sahip çıkacak mısınız?”

Yazısında Batı’nın Ortaçağ’ı yaşadığı dönemde İslâm dünyasının zirvede olduğunu bilmediğini de izhar ederek “cahil”liğini faş eden Erdal Atabek’in sorusunun cevabını Batıcılar yerine biz verelim:

Boşuna heveslenmeyin, sahip çıkamayacaksınız ve siz miadı dolmuş dinozorlar yıkılan Batıcı rejimin altında kalacaksınız.