Yunanistan Genelkurmay Başkanı, yasadışı şekilde silahlandırılan Doğu Ege'deki adalara yaptığı ziyaret sırasında yine haddini aşan sözler sarf etti.

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, gayri askeri statüde bulunan ancak buna rağmen yasadışı bir şekilde silahlandırılan adalara ziyarette bulundu. Floros, Yunanistan'ın geçtiğimiz günlerde ABD'nin zırhlı araçları ile tatbikat gerçekleştirdiği Sakız Adası'nda yasa dışı olarak konuşlu bulunan askeri birimleri ve karakolları denetledi. Doğu Ege'deki adaları ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Floros, Kuşadası'na yalnızca 2 mil uzaklıkta bulunan Sakız Adası'ndaki 96. Ulusal Muhafız Yüksek Komutanlığı'na bağlı birimleri denetledikten sonra provokasyon kokan açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerine karşılık veren Yunan Genelkurmay Başkanı Floros, "Tehdidi çok ciddiye alıyoruz ve gerekirse muzaffer olmaya hazırlanıyoruz" ifadelerini kullandı. İçişleri ve Adalar Yüksek Askeri Komutanlığı Komutanı Korgeneral Dimitrios Hupis'in eşlik ettiği Floros, ziyaretle ilgili bir açıklama da Twitter hesabından yaptı. Sakız Adası'ndaki Panagia ve Psarron mevkiindeki askeri gözetleme kulelerinin yakınında silahlı askerlerle fotoğraf çektiren Floros, şu ifadeleri kullandı:

“Göreve bağlılığınız ve kararlılığınız vatanın bütünlüğünü, saygınlığını ve onurunu garanti ediyor! Toplum rahat olabilir çünkü sizler buradasınız!”

ABD’ye göz kıptı

Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias da açıklama yaptı ve 20 adet F-35 savaş uçağı için ABD'ye talep mektubu gönderdiklerini hatırlattı.