Halk TV’de yayınlanan Medya Mahallesi programında Kemalist dinazor Ayşenur Arslan, KKTC'de öldürülen Halil Falyalı cinayetinden bahsederken “Halil Falyalı kendini TMT, Türk Mukavemet Teşkilatı'nın üyesi olarak tanıtırdı. Türk Mukavemet Teşkilatı, Ada'da ve yakın hinterlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, bir yarı resmi bir oluşumdu.” ifadelerini kullandı. Ayşenur Arslan TMT’yi hedef alan bu sözleriyle işine gelince Müslüman Anadolu halkının Yunan’ı denize dökmesinin üzerine konmaya kalkanların, boş vakitlerinde Yunan yalamakla meşgul olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Ayşenur Arslan daha sonra gelen tepkiler üzerine geri vites yaparak "İllegal veya suikastçı yerine başka bir kelime kullanmalıydım. TMT için hayatını kaybedenlerin ailelerinden özür dilerim." dese de şuur altını açık etmiş oldu.

Türk Mukavemet Teşkilâtı (TMT) nedir?

TMT, Kıbrıs’ta Rum-Yunan zulmüne maruz kalan Müslümanları kurtarmak için kurulan bir örgüttü. Adnan Menderes iktidarının son yıllarında kurulan ve Kıbrıs Türk toplumunun taksim hedefini gerçekleştirmek için faaliyet yürüten örgüt, EOKA ve diğer Rum silahlı örgütleriyle mücadele etti. Üyelerine “mücahit” denilen TMT, Kıbrıs’taki Müslümanların haklarının korunması noktasında önemli faaliyetlerde bulundu, 1 Ağustos 1976 tarihinde ise Kıbrıs Türk Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na dönüştürüldü.

Menderes hükümetine karşı 1960 darbesinin yapılmasında, Menderes’in TMT’yi kurmasının etkisi olduğu düşünülmektedir.