Anadolu’nun aslî sahibi olan Müslümanlara kendi topraklarında parya muamelesi yapan Batıcı Kemalist rejim zulmü, üzerinden bir asır geçmesine rağmen bitmek bilmiyor. Hesaplaşmak şöyle dursun, Batıcı rejim bilhassa ezik ve basiretsiz “marka Müslümanları” sayesinde hâlâ yaşatılıyor. Menderes’ten bu yana Batıcı rejime darbe vurulması için Müslümanların eline onlarca fırsat geçmesine rağmen yine Menderes döneminde yürürlüğe giren 5816 sayılı kanun hesaplaşmanın önündeki engellerden biri olarak, başta Müslümanlar olmak üzere rejime ve banisine dil uzatanların tepesinde Demokles’in kılıcı misali sallandırılıyor. Son 20 yılda, yani Ak Parti döneminde bu kanundan dolayı yargılanan ve hüküm giyenlerin sayısındaki artış da rejimin yaşamasında ezik Müslümanların ne denli pay sahibi olduğunu gösteren bir olgu olarak karşımızda duruyor.

2019 yılında Üstad Necip Fazıl’ın Arapçadan aslî diline (Türkçeye) tercüme edilip yayınlanan “Put Adam” kitabı 5816 sayılı kanun sebebiyle yasaklanırken kardeş yayın organı Aylık Dergisi’nin Yazıişleri Müdürü Mahmut Bilal İnci de dergide yayınlanan bir haber sebebiyle hapis cezasına çarptırılmıştı.

5816 sayılı kanunun son kurbanı ise, rejimin kimden gelirse gelsin M. Kemal hakkındaki en ufak bir eleştiriye dahi tahammülü olmadığını gösteren bir şekilde yazar Orhan Pamuk oldu. Hem bu vesileyle hem de 10 Kasım vesilesiyle 5816 sayılı kanun vasıtasıyla imza atılan zulümlerin bazılarını, bazı Ak Partililerin M. Kemal güzellemelerini ve mücadele tarihimizden kesitleri okurlarımız için derledik:

5816’nın yeni kurbanı: Orhan Pamuk

Orhan Pamuk'un "Roman özgürlükçü ve kahraman önderlere saygı ve hayranlıkla yazılmıştır" dediği Veba Geceleri isimli kitabında Mustafa Kemal’e ve Türk bayrağına hakaret gerekçesiyle açılan dosyaya takipsizlik kararı verilmişti. Karar Sulh Ceza Hakimliği'nden döndü. Savcılık, aynı gerekçeyle yeniden soruşturma başlattı.

Atatürk ilah değildir” dedi, tutuklandı

10 Kasım 2018’de Edirne’de Emine Şahin isimli bir Müslüman kadın, “Atatürk ilah mı, kıyama duruyorsunuz?”, “Atatürk ilah değildir” sözleri üzerine gözaltına alındı. Savcılıktaki sorgusunun ardından ise Kemalist avukatların ve CHP’li partililerin baskısıyla tutuklandı.

Ak Partili vekile 10 ay hapis

2020 yılında Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AKP Grup Başkan Vekili Hasan Uzunlar, sosyal medya hesabından “'Arapçayı kaldırdın, hilafeti kaldırdın, medreseleri kapattın, sarıkları yasakladın, alimleri astırdın, bu yüzden bugün Fatihalarla değil, kornalarla anılan tek kişisin.” dediği için 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Görevinden uzaklaştırıldı

2018 yılında Şırnak Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Mehmet Emin Korkmaz, Mustafa Kemal’e söylediği sözler sebebiyle görevinden uzaklaştırıldı.

İhraç kararı

2020 yılında Orman Genel Müdürlüğünde çalışan şube müdürü S.D. adlı memur, Mustafa Kemal’e söylediği sözlerden dolayı memuriyetten ihraç kararı verildi.

Muhafazakâr Kemalistlerden M. Kemal Güzellemeleri

Atatürkçülerden daha Atatürkçü kesilen, her fırsatta soluklarını Anıtkabir’de alan, Müslüman olmadığı halde rahmet okuyan AKP’lilerin 10 Kasım 2020 tarihinde ve diğer resmi günlerdeki Mustafa Kemal güzellemeleri:

Ömer Çelik: İlk Cumhurbaşkanımız, İstiklal Mücadelemizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının yıl dönümünde rahmetle ve saygıyla anıyoruz.

Bülent Turan: Anıtkabir bir grubun, bir partinin değil, tüm milletindir. Cumhuriyetin olduğu yerde Atatürk olmaz mı?

Mustafa Şentop: Cumhuriyetin bânisi, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebedî âleme irtihalinin 82’nci yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyorum.

Bekir Bozdağ: CHP Atatürk'ün izinden gitmedi, Atatürk'ün izinden biz gittik.

AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik: Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk sonsuza kadar milletimizin gönlünde ve zihninde yaşayacaktır.