Kosova’nın güneybatısındaki Prizren şehrinde, "Kemankeş Projesi" kapsamında, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile Prizren Geleneksel Okçuluk Kulübü iş birliğinde "Geleneksel Türk Okçuluğu Kosova Kupası" yarışması gerçekleştirildi.

Etkinliğe, YEE Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz, Kosova Okçuluk Federasyon Başkanı Agron Mala ile sporseverler katıldı.

Koordinatör Yılmaz, yarışların ardından gerçekleştirilen törendeki konuşmasında, tarih boyunca okçuluğun, Türklerin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.

Açılan kurslara gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yılmaz, "Gelen yoğun ilgi ve talep doğrultusunda kursların Gjakova, Dragaş ve Mitroviça'da da açılmasına yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Bu tür projelerin Kosova ile Türkiye arasında yoğun kültürel ilişkileri, spor alanında da geliştirmesinde önemli rol oynamaktadır." ifadelerini kullandı.

Federasyon Başkanı Mala da YEE iş birliğinde gençleri spora yönlendirmek için başlattıkları çalışmaların kısa sürede iyi noktalara ulaştığına dikkati çekerek, "Kosova Okçuluk Federasyonu'nun, Okçuluk topluluğu ve ailesi ile birlikte başarıya ve hedefe giden yolculukta yanınızda olacağına söz veriyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Kosova'nın çeşitli illerinden gelen yaklaşık 70 sporcuya davetliler tarafından sertifika ve kupaları takdim edildi.

Etkinlik kapsamında down sendromlu bireyler de ok atmayı deneyimleme şansını elde ederken, gün boyunca ebru sanatının uygulamalı tanıtımı da yapıldı.