Tarihe geçecek enteresan hadiseler yaşıyoruz. ABD’nin baskılarına rağmen Suudiler ve Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya'ya karşı harekete geçmeyi reddediyor. Sadece petrol sebebiyle Rusya ile aynı tarafta duruyorlar, siyasî nedenlerle değil. Petrol olağanüstü bir tabiî elementtir. Tabiî dedim çünkü petrol elde etmenin tek yolu tabiat. Defalarca söyledim ama tekrar etmeliyim ki, resmî olarak dünyanın en büyük rezervlerine sahip ülke olan Venezuelalıyım. Umarım Venezuela'ya geri dönerim ama bazıları burada ölmemi istiyor. Eğer benim dönmemi sağlayabilirlerse muhteşem ülkemle bir kez daha gurur duyacağım.

Ukrayna'ya geri döneceksek, bu tür bir savaş üzücü, ancak Rusya'nın bölgeye bir düzen getirmesi gerekiyor. Sebebini bilmiyorum ama Putin'in yedi yıldan fazla bir süre sonra Ukrayna'ya müdahale etmesi gerekti. Ruslar, Donbass'ta sağcı Ukraynalılar tarafından bombalandı ve öldürüldü. Rusya'nın müdahalesinin tek nedeni bu dahi olabilir.

Rusya'nın iyi askerleri var; ama sanırım Ukraynalılar gibi Rus halkı da Ukrayna ile savaştan memnun değil. Yani Putin yeterince güçlü değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aşırı iyi ilişkileri var. Ortak ideolojileri yok; sadece Asya ve Avrupa'nın bir bölümünde komşular. Türkiye Hükümeti'nin tavrı akıllıca. Ukrayna’daki isyancılara yardım etseler de Ruslarla ilişkilerini sürdürüyorlar.

Karşı-devrimci Ukraynalılar için bir şey söylemek isterim; Yahudiler ilk olarak onlar tarafından öldürüldü. Ukrayna'nın sağcı subayları zalimdi. Biz onlara Banderista diyoruz. Bandera şeflerinin adıydı. Yahudiler, bilinenin aksine ilk olarak Almanlar tarafından değil, Bandera tarafından öldürüldüler. Nazilerin hatalarını örtmek istemiyorum; ama neler olup bittiğini anlamak için bu teferruat önemli. Şimdi, Banderistaların torunları savaşıyor ve çoğu masum olan çok sayıda insanı öldürüyor.

Ruslar ve Türklerin bir arada olduklarını tekrar belirtelim. Birçok Türk milyoner, NATO güçleri tarafından yasadışı şekilde takibata uğradıkları için Türkiye'den kaçtı. Yüzbinlerce milyon dolar kaybettiler. Unutmayalım ki gönüldaş Erdoğan’ın yanında hâlâ iyi insanlar var. Putin ve Erdoğan birlikte hareket edecektir.

Batılı devletler, Ukrayna hükümeti ve yandaşları için savaşa yüzmilyonlarca dolar harcadı. Şimdi Suudi Arabistan ve Emirlikler Ruslara karşı harekete geçmeyi reddediyor. Ruslarla dostane ilişkilerini sürdürüyorlar. Bu finansal ve ekonomik çıkarlarla ilgili bir taktik. Bu mesele diğer her şeyden daha önemli. Ne yazık ki, Avrupa'nın birçok ülkesi Ruslara karşı. İnsanları Rusya'ya karşı harekete geçiriyorlar.

Gerçek bir savaş var. Ruslar ve Ukraynalılar yüz yüze savaşıyor ve birbirini bombalıyor.

Unutmamalıyız ki, Musa (a.s.) Mısırlılar için bir ihtilal yaptı. Muhammed Resulullah (s.a.s) da en ulvi ihtilali gerçekleştirdi. Onların yolunun takipçisiyiz. Hapishanedeyim ve insanlığın düşmanlarından korkmuyorum. Benim düşmanlarım; Türklerin, Arapların, Kürtlerin, Müslümanların, Musevilerin ve Hıristiyanların kısacası tüm insanlığın düşmanı. Hristiyan Arapların yanımızda olduğunu unutmamalıyız. Ben Ekim 1970'de Filistin direnişine katılan ilk yabancı savaşçıyım!

Sabırlı olmalıyız!

Allahü Ekber!

05.06.2022