Tarihten Notlar programının 20. bölümünde tarihçi-yazar İbrahim Tatlı, “90’lı Yıllardaki Siyasi Cinayetler ve I. Cumhuriyet - II. Cumhuriyet Çatışması”nı anlatıyor.

İbrahim Tatlı’nın anlattığı programdan pasajlar:

- Amerika’nın Türkiye’de değiştirmeye çalıştığı idari sistemi I. Cumhuriyet ve II. Cumhuriyet tartışması etrafında düşünmek lazım. Bir tarafta Amerikalıların kurmaya çalıştığı yeni düzene uymak istemeyen, verilen rolü beğenmeyen veya ellerinden önceki rolleri alınan Kemalistler var. Diğer tarafta Amerika ile iyi geçinen sünepe, uyuz, güya Müslümanlık sosu içinde başka bir taraf. Bu iki kesim kavga etti. Bugüne kadar da böyle devam etti. Hem 90’lı yıllardaki cinayetlere hem de devamındaki birçok şeye bakmak lazım.

- Kimileri şunu sorabilir, Erdoğan burada nasıl bir rolde? Tayyip Erdoğan şu an bağımsız çizgiyi izleyen bir adam. Yaşarken efsane olmuş siyasi bir adam benim gözümde.

- 90’lı yıllarda epey siyasi cinayet işlendi. Bununla ilgili bakıyoruz iktidarın trolleri falancayı ETÖ öldürdü, falancayı FETÖ öldürdü diyor. Bunlardan bahsedenler kim ne amaçla yaptı açıklamasına gelince zırvalıyor.