10 Kasım 1994’te Mahmut Kaçar isimli Müslüman akıncı, Anıtkabir’deki tören esnasında, protokolün önünde, elindeki Kur’an-ı Kerim’i kaldırarak haykırdı: “Putlara tapmayın, Allah’a tapın.” Taraf Dergisi bu haberi “Taşa Tapanlar Taş Kesildiler” manşetiyle gördü.

1994 yılı, 10 Kasım eylemleri

10 Kasım günü Anıtkabir’de gövde gösterisine yeltenen laikler, tam puta saygı duruşuna geçerken gözükara bir Müslümanın baskınına uğradı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Ebelik Bölümü öğrencileri 11 Kasım günü Beyazid meydanında imza kampanyasına başladılar. 10 Kasım paniği içindeki sömürge polisi, halkın imza kampanyasına katılmasını engellemeye çalıştı. Bu arada camiden çıkan gönüldaşımız, “Yaşasın Şeriat!”, “Türbana uzanan eller kırılsın”, “İslamî Hareket engellenemez” şeklinde sloganlar attı. İbda işareti de verdiği gözlenen gösterici gönüldaşımız polis tarafından gözaltına alındı. Bu eylemden sonra şüpheli görülen bazı kişiler de gözaltına alındı.

Refah milletvekili Yasin Hatipoğlu, Rize Belediye Başkanı Şevki Yılmaz, Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık ve DYP milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi Mehmet Özkan Beyazıt’ta imza kampanyası başlatan türbanlı öğrencilere destek verdi.

Basından öğrendiğimize göre o günkü olaylardan dolayı Hak-Söz dergisi muhabiri Kenan Alpay, Atılım Gazetesi muhabiri Hüseyin Yalçınkaya, İslamla Mücadele Masası Ekiplerince gözaltına alındı. Ayrıca Ramazan Bardakçı, Mehmet Köksal ve Nihat Kabunde’nin de gözaltında olduğu belirtildi.

Bu arada Kadıköy yakasında da “10 Kasım şirretleri” cezalandırıldı. Kadıköy İskele Meydanında, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle Kadıköy Belediye Başkanı laik Selami Öztürk’ün mesajının yer aldığı pano tahrip edildi. Atatürk panosunu tahrip eden akıncılar, böylece laiklere gereken mesajı verdiler. Saldırı Müslümanlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Yine bu arada, Kemalist eşkıyalardan İlhan Selçuk’un TÜYAP Kitap Fuarı’ndaki imza gününe bomba ihbarı yapıldı. Güvenlik gerekçesiyle fuar kapatıldığı gibi, Cumhuriyet yazarı İlhan Selçuk’un kitap imzalatması yarıda kaldı. Kemalist dinozorlardan İ. Selçuk, olay üzerine “büyük üzüntü” duyduğunu belirtti. Polis aramasında bomba bulunamadı.

(Haftalık Taraf Dergisi, 2. Dönem 24. Sayı, 18-24 Kasım 1994