2022 yılı sinemayı yakından takip edenler için yoğun geçecek. Bu sene iddialı bir şekilde piyasaya sürülecek 14 yapıtı listeledik. Listeden öne çıkan filmler arasında Avatar 2, Görevimiz Tehlike, The Batman ve John Wick var.

Aquaman’ın ikinci filmi: Lost Kingdom (Kayıp Krallık) 16 Aralık 2022’de vizyonda olacak. Filmin başrolünü yine Jason Momoa üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ayrıca Amber Heard, Yayha Abdul-Mateen gibi isimler mevcut.

The Fabelmans isimli filmde Arizona'da büyüyen yönetmen Steven Spielberg'in çocukluğuna odaklanılıyor. Film 23 Kasım’da sinemalarda.

İki kardeş, ağır hasta olan annelerini tedavi ettirmek için gereken parayı bulmanın yolunu arar. Çaresiz kardeşler, parayı bulmak için bir banka soymaktan başka çare bulamaz. Bir soygun planı hazırlayan kardeşler, soygun sırasında işler ters gidince bir ambulansı çalmak zorunda kalır. 18 Şubat’ta Ambulance’ı seyredebileceğiz.

Bıçaklar Çekildi filminin devamı olan Knives Out 2'nin yönetmen koltuğunda ilk filmin de yönetmenliğini üstlenen Rian Johnson var. Filmde dedektif Benoit Blanc karakterine bir kez daha Daniel Craig hayat veriyor. Henüz hangi gün yayınlanacağı belli değil.

The Gray Man: CIA ajanı Court Gentry, sessiz ve profesyonel suikastleriyle yaşayan bir efsaneye dönüşmek üzeredir, ancak üstleri tarafından verilen bir kararla avlayandan avlanana dönüşür. Bu filmin yayın tarihi önümüzdeki haftalarda netleşecek.

The Northman, 10. yüzyıl İzlanda'sında geçen bir Viking intikam destanını ele alıyor. 22 Nisan’da beyaz perdede.

“Wakanda Forever”, Black Panther serisinin devamı olan yapımın yönetmen koltuğunda ilk filmin de yönetmenliğini üstlenen Ryan Coogler var. 11 Kasım’da vizyonda.

Mission: Impossible 7, ikonik ajan Ethan Hunt ve birlikte çalıştığı IMF ekibinin maceralarını konu ediyor. Tom Cruise yine başrolde; film 30 Eylül’de çıkacak.

2009’da çıkan ilk filmle ses getiren Avatar’ın da ikinci filmi geliyor. Bu sefer Avatar evreninin hem kökenlerine iniliyor hem de sınırlarını genişletmeyi hedefliyor.

Morbius, bir kan hastalığını tedavi etmeye çalışırken, umulmadık bir neticeyle karşılaşır. Hastalığı, elektroşok ve “vampir yarasaları” ile iyileştirmeye çalışan Morbius, korkunç bir sonuçla karşı karşıya kalır.

The Batman yeniden geliyor. Robert Pattinson’ın Batman’ı canlandırdığı filmde The Penguin rolünü Colin Farrell canlandırıyor.

John Wick’in 4. bölümü 27 Mayıs’ta sinemalarda. Serinin bir önceki filminde ihanete uğrayan John Wick’in intikamını konu alıyor. Bu sefer kadroya bayağı destek yaptılar. Keanu Reeves, Donnie Yen, Asia Kate Dillon, Scott Adkins, Laurence Fishburne, Ian McShane, Halle Berry, Bill Skarsgård, Hiroyuki Sanada, Lance Reddick ve Rina Sawayama gibi isimler filmde yer alıyor.

Doktor Strange’in devam filmi olan Çoklu Evren Çılgınlığında, Benedict Cumberbatch’in canlandırdığı kahramanın maceraları konu ediliyor. Film 6 Mayıs’ta vizyonda.

Top Gun: Maverick 1986 yapımı Top Gun’ın devam filmi olan Top Gun: Maverick’ın başrolünde yine Tom Cruise yer alıyor. Tom Cruise, ilk filmde olduğu gibi Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri Teğmeni Pete Mitchell karakterine hayat veriyor.

Haber-Yorum: Oğuz Can Şahin