Tom Hardy, “kötü adam” rollerinde oynamadığı zamanlar, yâni gerçek hayatta iyi birisi. Azıcık Tom Hardy güzellemesi yapalım. Kendisiyle dalga geçiyor, mütevazı; üstelik hayvanları da çok seviyor. Köpeklere bayılıyor. Barınak ve sahipsiz hayvanlara yığınla yardımda bulunuyor. Bir aralar alkolikti, hâlâ bağımlılıkla mücadele eden insanlara yardım eli uzatıyor. Bu yöndeki kampanyaları destekliyor. Psikopat, fırsatçı bir Yahudi, halk kahramanlarını zevk için öldürmeye çalışan karakterlerden çok uzakta iyiliksever bir adamdan söz ediyoruz. Tom Hardy’nin yalnız kalmayı sevdiğini de biliyoruz. “Bir süreliğine yalnız kalmak tehlikelidir ve bağımlılık yapar. Çünkü ne kadar huzurlu olduğunu görünce artık insanlarla uğraşmak istemezsin.” ifâdeleri de söylediğimizi doğruluyor.

Tom Hardy kimdir?

Tom Hardy 1977’de Londra’da doğdu. İngiliz oyuncunun ailesi sanatçı… Tıpkı Robert de Niro’nunki gibi. Annesi ressam, babası ise yazardır Hardy’nin… Küçük yaşlarda tiyatroya yöneldi. Londra’daki Richmond Dram Okulu'nda ve Tower House School'da eğitim aldı.

Şimdi sıralayalım en iyi Tom Hardy filmlerini…

Tom Hardy, 50’den fazla sinema projesinde öyle ya da böyle yer aldı. Dizilerdeki rollerinden bahsetmiyoruz. Sinemanın ehemmiyetli isimlerinden biri… Biz, belli bir sırası olmadan en iyilerinden birkaç tanesini paylaşmak istiyoruz.

The Revenant (Diriliş)

Meksikalı yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu’nun yönettiği Leo di Caprio’nun nihayet Oscar kazandığı filmde John Fitzgerald karakterini Tom Hardy canlandırmıştı. Hugh Class 1800’lerde hayvanları avlayıp kürklerini satan bir tüccardır. Hugh’un zorlu macerasında yoldaşlarından biri olan John Fitzgerald karakterini Tom Hardy canlandırıyor. Fitzgerald son derece yetenekli bir avcı olmasına rağmen hainlerin en azılılarındandır! Hayatta kalmak için kendince “geçerli” sebepleri vardır Fitzgerald’ın… İlk sıraya Revenant’ı koyduk.

Mad Max Fury Road (Deli Mad, Öfkeli Yollar)

İkinci sıraya Mad Max’i yerleştiriyoruz. Dünya koskoca bir çöle dönmüş, tüm medeniyetler çökmüştür. Max çocuğu ve eşini kaybetmesinin ardından huzuru ararken ‘Savaş Çocukları’ tarafından esir alınır. Max, “dünyanın sonu”nda umulmadık belâlarla boğuşmak zorundadır.

Dunkirk

Dunkirk gerçek bir savaş hikâyesidir. Binlerce İngiliz ve müttefiklerinin Dunkerque tahliyesi bu filmde mevzu edinmiştir. Christopher Nolan’ın yazıp yönettiği 2017 yapımı filmde Tom Hardy İngiliz hava kuvvetlerinden “Farrier”e hayat veriyor. Hardy bu sefer kötü adam değil de, fedakâr bir kahraman rolünde. İngilizlerin göklerdeki gözü ve silahı.

Legend (Efsane)

Reginald ve Ronald isimli ikiz kardeşler, Londra’da bir çete lideridir. 1960’lı yılların Londra’sı bu iki azılı kardeşin avuçları içerisindedir.

Warrior (Savaşçı ya da Büyük Dövüş)

Eski deniz subayı Tommy İngiliz deniz kuvvetlerinden ayrılıp “normal” hayata alışmaya çalışır. Eskiden dövüşçü yetiştiren alkolik babasından “kendisini” bir turnuva için hazırlamasını ister. Tommy’nin maddî açıdan zor durumda bulunan kardeşi de aynı turnuvaya katılır. İkisinin de kazanması gerekir… Milyonlarca dolarlık ödül her ikisine de lâzımdır.

Inception (Başlangıç)

Inception yine sinemada harika işler çıkaran Christopher Nolan’ın filmlerinden biri. Hırsızlıkta usta olan Dom Cobb’u Leo di Caprio canlandırırken, Eames rolü ise Tom Hardy’e emanet. Dom Cobb’un sahtekarlığın tüm silahlarını kuşanmış Eames’e ihtiyacı var.

Tom Hardy filmlerine başlamak için yukarıdaki sıralamanın makul olduğunu düşünüyoruz.

Oğuz Can Şahin