Yakında bir zamanda Venezüella'ya dönmenin yollarını arıyorum. 28 yıldır cezaevindeyim ve zor şartlar altındayım. Geçen zaman boyunca beni hep rahatsız etmeye çalıştılar. Benimle ilgilenen gardiyanlar sıradan gardiyanlar değil. Yarından sonra cezaevi müdürüyle bir görüşme yapacağım ve neler olup bittiğini konuşacağım.

Venezüella'ya gitmek istiyorum ve enternasyonalist tecrübelerimle hükümete yardım edip ülkede düzenin oturması için fayda sağlayabilirim. Fazlasıyla tecrübeliyim ve iyi danışman olabilirim. Ülkemde hiçbir şey net değil. Amerikalılar hâlâ Venezüella'ya karşı. Kolombiya'da gerillalardan gelen solcu yeni bir başkan var. Kolombiya’da sadece ABD özel kuvvetlerine ait 10'dan fazla yasal Amerikan üssü var. Chavez iktidara geldiğinden beri Venezüella'ya saldırmak için oradalar. Ülkede şimdi yeni bir hükümet ve cumhurbaşkanı var. Ümid ediyorum, her şey daha iyiye gidecek ve Venezüella da bu karmaşadan çıkmaya başlayacak. Şimdi, düşman olmalarına rağmen Amerika Venezüella'nın daha fazla petrol üretebilmesi için yeni arayışlara girdi. Venezüella petrollerini geliştirmedi, çünkü yetkili Amerikan şirketleri onlara petrol çıkarma işini yapmak için gerekli malzemeleri ve desteği vermedi.

Venezüella'da devrimci Bolivarcı bir rejimin olduğu gerçek. Bugüne kadarki yaşananlar hükümetin ayakta kalabileceğini gösteriyor. Venezüella Bolivarcı devrimi devam ettirecek. Ne olacağını bilmiyoruz ama karamsar değilim. Hükümet tarafından desteklenen bazı insanlar bana karşı. Nedenini bilmiyorum. Ailem saygın insanlardan oluşuyor. Anne tarafından iki kişi Venezüella Cumhuriyeti devlet başkanlığı yaptı ve baba tarafından ise askeri bir general diktatör olarak ülkeyi yönetti. Böyle söylemem onun kötü olduğunu göstermez, idare gayet iyiydi. Zira demokrasi geldikten sonra Venezüella’da vaziyet gittikçe kötüleşti. Şimdi, Bolivarcı devrim var ve ABD Venezüella'ya müdahale etmeye çalışıyor. Bu ekonomik şartları kötüleştirdi. Fakir olmamasına rağmen ailem, ABD'nin hesaplarını bloke etmesi nedeniyle 2014'ten beri bana para veremiyor. Kardeşim beni görmeye geldiğinde, birkaç işini görecek kadar parası ancak vardı. Bu gerçekten inanılmaz zor bir vaziyet.

Gelelim Türkiye'de olup bitenlere. Ümid ediyorum, Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna konusunda Rusya ile iyi olmaya devam eder. Ukrayna politikası şu ana kadar gayet akıllıcaydı. Türkiye'de muhalefettekiler iyi kişiler olabilir; ama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzun yıllar iktidarda kalmasını istiyorum. Bir sonraki seçimde neler olacağını kim bilebilir? Ancak Türkiye'nin Amerikan ajanları tarafından yönetilmediğini biliyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanı'nın bir CIA öznesi olmadığını biliyoruz. Umarım hain subaylar temizlenir ve Türk ordusu yeni Türk ihtilâlini savunur. İhtilâl dedim çünkü Türkiye'deki olaylar bir ihtilâl, Türkiye bir ihtilâl süreci içerisinde.

Umarım Kürt sorunu, Türkiye Cumhuriyeti içindeki Kürtlerin tarihsel haklarına saygı gösterilerek pragmatik bir şekilde çözülür. Çünkü Türkiye'nin bölünme riski var. Bu çok üzücü bir durum, bu yüzden Türkiye'nin sınırları korunmalı ve herkes tarafından buna saygı duyulmalı. Türkiye'de iyi bir hükümet olduğunu biliyoruz. Hükümeti devirmeye çalışan CIA ve MOSSAD ile baş etmeye çalışıyorlar. Fakat Türkiye'de asla başarılı olamayacaklar.

Ümidim o ki, Türkiye'de durum daha iyi olur ve vatansever sol muhalefet iktidara saygı duyar. Türk hükümetine karşı Kürt savaşı durmalı ve Kürt toplumunun tarihsel hakları tanınmalı ve onlara Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırını içerisinde otonom bir şekilde yaşamam hakkı tanınmalı. Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasi mahkûmları da unutmamalı. Ben de Fransa'da bulunan siyasi bir mahkûmum.

Her şeyin daha iyi olacağına inanıyoruz; çünkü lâilâhe illallah Muhammedün resûlullah!

Allah inananlarla beraberdir.

Allahü Ekber!

25.06.2022