25 Aralık, Katolik dünyası için Noel Bayramı. İnanan sayısı bakımından Katoliklik dünyada en büyük inanç, dünya genelindeki sayıları Müslümanlardan da fazla. Bugün tarihî bir temele sahip olmasa da, yani gerçeği yansıtmasa da, gelenek olarak Hz. İsa’nın doğum tarihi olarak kutlanıyor. Halbuki Hz. İsa’nın ne zaman doğduğunu bugün kimse bilmiyor. Roma İmparatorluğu’nun Hıristiyanlığı kabul etmesinin ardından Noel, Hıristiyan dünyasının büyük bir kısmı için bir bayram ve tatil günü halini geldi. Ortodokslarda ise bu tarih daha farklı. Ortodokslara göre Noel 7 Ocak’ta… Ortodoksların en önemli merkezlerinden biri İstanbul. Bu şehir tarihin en önemli şehirlerinden biri. Fakat bu ayrışma gülünecek yahut sevinilecek bir şey değil. Bize bu hafta daha iyi yemekler geliyor. Belli şeyleri alabilmemiz daha kolay oluyor. Diğer zamanlarda bunlar zor oluyor.

***

Türkiye’nin son vaziyeti hakkındaki düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Türkiye son derece zor şartlardan geçiyor. Bunda hükümetin ne kadar payı var bilmiyorum; fakat Türkiye’ye karşı Siyonistler ve emperyalistler tarafından yürütülen gerçek bir savaş var. Türkiye’yi harabeye çevirmek istiyorlar. Türkiye, bir NATO ülkesi olarak tam bağımsızlığını kazanma yolunda ilerliyor. Bu Siyonizm ve Amerikan emperyalizmi tarafından kabul edilmiyor. Amerikan ajanları Erdoğan’ın başbakan olması için çok yardım ettiler; fakat o ajanları tasfiye etti. Türkiye’de yanlış tarafta duran; fakat özünde kötü olmayan insanlar da inşallah doğruyu bulurlar.

Biz, Türkiye hükümetini destekliyoruz ve desteklemeliyiz. Türkiye, Venezüella’nın önemli bir müttefiki. Türkiye hükümeti, Venezüella hükümetinin bir destekçisi. Türkiye bunu yaparken, Amerikan ajanları tarafından yönetilen birçok Latin Amerika ülkesi Venezüella hükümetini tanımıyor. Bu gerçekten inanılır gibi değil. Venezüella halkı ve Türkiye halkı bu savaştan zaferle çıkacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yozlaşmış birisi değil. Etrafındakilerin de dürüst insanlar olduğunu düşünüyorum. Buna rağmen niçin şartlar bu kadar zor? Türk halkı çok çalışmasına rağmen para birimi geçen haftaya kadar her gün eriyordu. Bu ancak dış müdahale ile açıklanabilir. Elbette bu duruma düşülmesinde hükümetin de hatalarının payı vardır. Venezüella hükümeti de çok hata yaptı ve neticesi ülkenin harabeye dönmesi oldu. Fakat bu duruma gelinmesinin öncelikli sebebi dış müdahale.

Türkiye’deki, Venezüella’daki ve dünyanın geri kalanındaki iyi insanların sıkıntılarından kurtulması için Allah’a dua etmeliyiz. Dürüst, cesaretli, saygın, devrimci insanlar Amerikan emperyalizminin ve Siyonizmin açık hedefidir. Amerikan halkı çalışkandır, Avrupa’daki insanlardan daha çalışkandır, onların çoğu dürüst olsa da, ABD’yi yönetenler emperyalistler.

2022’de Türkiye ve Venezüella’nın daha iyi durumda olmasını ümid ediyorum. Venezüella dünyanın en zengin ülkesi ve bu zenginliği kullanmayı bilmeli. Suriye ve Irak’taki çatışma ortamının ortadan kalkması ve barışın tesis edilmesi gerekiyor. Türk askeri de Suriye’de daha fazla tehlikeye girmemeli. Neler olacağını Allah bilir. Ben hadiselere karamsar yaklaşmıyorum, zaferin bizim olacağına inanıyorum. Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelecek seçimleri de kazanacağını düşünüyorum; ama hükümet tarafından yapılan hataları tekrar etmemesi gerekiyor. Ayrıca hâlâ ifşa olmamış bazı Gülenistlerin yapacağı sabotajlara karşı da uyanık olunmalı.

Şunu unutmamalıyız ki; Türk ordusunun müdahale ettiği her yerde şartlar iyileşiyor. Libya’ya Türkiye’nin müdahalesi kusursuzdu. Bingazi’deki Hafter’in Trablus’u ele geçirmesine müsaade edilmedi ve şimdi Libya’da bir seçime hazırlanılıyor. Bu seçimlerde Kaddafi’nin çocuklarından biri Libya devlet başkanı seçilebilir. Çünkü Seyfülislam Kaddafi, ülkenin bir kısmı tarafından sevilen, bağımsızlıkçı birisi. Libya, Batı ülkeleri tarafından harabeye çevrildi. Ülkede sadece Araplar yaşamıyor; Berberîler, Türkler, İtalyanlar, Yahudiler ve diğer birçok grup yaşıyor.

Türkiye’de de Yahudiler yaşıyor. Bu hafta bazıları Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüler. Bu Yahudilerin bir kısmı anti-Siyonist. Musevîlere saygı gösterebiliriz; fakat Siyonistlere asla.

Allahü Ekber!

26.12.2021

Baran Dergisi 781. sayı