Daha evvel görülmemiş bir biçimde FIFA ve UEFA bile topa girerek, Rus takımlarını tüm turnuvalardan men etti… Elbette Rusya’yı yeterince şeytanlaştırmak için bunlar yetmez… Tolstoy ve Dostoyevski gibi dünya edebiyatının şaheserlerini veren, Rus’u dünyaya sevdiren ustaların klasik hâline gelmiş kitapları da yasaklanmalı ve hatta yakılmalıdır! Sadece bu mu? Tabiî ki hayır; Çaykovski bestelerini dinleyenler de mutlaka ama mutlaka tutuklanmalıdır!

Batı tarafından köşeye sıkıştırılıp, jeostratejik olarak Ukrayna’ya müdahale etmek zorunda bırakılan Rusya’nın savaşı başlatmasının ardından tüm dünyada bu ülkeye karşı takınılan tavır gerçekten hayrete şayan…

Rusya Halep’te, İdlib’de ve nice İslâm beldesinde en etkili silahlarını Müslümanların üzerinde deneyip, insanımızın bedenlerini paramparça ederken, kadim İslâm şehirlerini enkaza çevirirken kafasını kuma gömenler, bugün Rusya’ya karşı olduklarını gösterebilmek için tabir-i caizse meydan yerinde striptiz yapıyorlar.

Rusya’ya karşı konvansiyonel bir savaşa girmek yerine iktisadî yaptırımlarla iktifa edeceğini ilk andan itibaren deklare eden Batı, Rusların dünyadan tecrit edilmesi, şeytanlaştırılması adına her geçen vites yükseltiyor.

Önemli Rus politikacıların ve işadamlarının Batı’daki hesaplarının dondurulmasıyla başlayan ekonomik yaptırımlar, hararetli tartışmalar eşliğinde finansal nükleer silah olarak adlandırılan ve Rus ekonomisini yerle bir etme potansiyeli haiz “Swift işlemlerinden çıkarma” noktasına kadar geldi. İktisadî yaptırımlar şiddetlenerek artarken, “tarafsızlık” sıfatıyla tanınan İsviçre ve meşhur bankaları da Batı’dan yana tavrını aldı.

Tüm hamlelere karşılık olarak Putin’den nükleer silah tehdidi gelirken, Batılı ülkeler de tek tek Ukrayna’ya silah yardımı yapacaklarını duyurmaya başladı.

Yaptırımlar sadece devletlerle ve iktisadî sahayla sınırlı kalmadı…

Facebook (Meta) ve Twitter başta olmak üzere sosyal medya şirketleri Rus hesaplarını tek tek kapatmaya başladı. Apple ve Google, Rusya’daki hizmetlerini durdurma kararı aldı.

Yetti mi?

Tabii ki yetmedi…

Daha evvel görülmemiş bir biçimde FIFA ve UEFA bile topa girerek, Rus takımlarını tüm turnuvalardan men etti…

Asıl gol ise sanat sahasından geldi. Münih Filarmoni Orkestrası, alanının en iyilerinden olan Rus şef Valery Gergiev’i görevden aldı…

Elbette Rusya’yı yeterince şeytanlaştırmak için bunlar yetmez…

Tolstoy ve Dostoyevski gibi dünya edebiyatının şaheserlerini veren, Rus’u dünyaya sevdiren ustaların klasik hâline gelmiş kitapları da yasaklanmalı ve hatta yakılmalıdır!

Sadece bu mu? Tabiî ki hayır; Çaykovski bestelerini dinleyenler de mutlaka ama mutlaka tutuklanmalıdır!

Çünkü özgürlükçü olmak, medeni olmak, Batılı olmak tam da bunu gerektirir.