Katar krizinin başlangıcında Doha yönetimini suçlayan ABD, geçen dört ayın ardından bu kez farklı bir adım atıyor. Amerikan Associated Press ajansının son dakika haberine göre, ABD ordusu Körfez ülkeleriyle bazı askeri tatbikatları durduruyor.
ABD Başkanı Donald Trump, 5 Haziran'da patlayan Katar krizinde düğmeye kendisinin bastığını attığı Twitter mesajıyla ilan etmişti.
Katar, söz konusu tarihten bu yana Suudi Arabistan’ın başını çektiği komşuları tarafından tecrit edilmiş durumda. Kara ve deniz sınırları kapatılan ülkeye en büyük destek Türkiye ve İran'dan gelmişti.

AP'ye konuşan ABD'li bir askeri yetkili, Katar'ın içinde bulunduğu diplomatik kriz sebebiyle Körfez ülkeleri ile yapılan bazı tatbikatların durdurulduğunu açıkladı.
"Bölgesel çıkarlar için bazı askeri tatbikatları yapmaktan çekindik" ifadelerini kullanan Albay John Thomas "Bölgede güvenlik ve istikrar sağlayacak ortak çözümler üretmek için tüm ortaklarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
ABD yönetimimin söz konusu kararının Rusya'yı ziyaret eden ilk Suudi Kralı olan Selman'ın Putin ile görüşmesinin ardından iki ülkenin S-400 hava savunma sistemi alımı konusunda anlaştığının basına yansımasının ardından gelmesi ise dikkati çekti.