Geçtiğimiz günlerde Kadıköy Bostancı metrosunda Kerime P. isimli çarşaflı bir kadını darp eden ve hakaretler savurarak üzerine tüküren Atınç Manap isimli provokatörün, serbest bırakılması seküler faşist zihniyetin ikiyüzlülüğünü gözler önüne serdi. Geçen yıl İstanbul Çekmeköy’de, Abdullah Çakıroğlu isimli meczubun saldırısına uğrayan Ayşegül Terzi’nin “şortlu” olması nedeniyle kıyameti kopartan sözde kadın dernekleri ve malum medya çarşaflı bir kadının uğradığı saldırı karşısında sessizliğe büründü. Kişilerin inanç özgürlüklerinin ve onurlarının anayasal güvence altına alındığını belirten hukukçular, “O kadına yapılan saldırı, inancı doğrultusunda yaşayan herkese yapılmıştır. Skandal karardan bir an önce vazgeçilmeli ve provokatör hak ettiği cezaya çarptırılmalıdır” ifadelerini kullandılar.
 
Neden Ceza Almıyor?
 
Akit’e konuşan Avukat Ali Osman Bağırgan, “Çarşaflı bir kadın sırf inancından dolayı saldırıya uğramıştır. Yüzüne tükürmüş, hakarete maruz kalmıştır. Madure asansöre binmeseydi saldırgan şiddetin dozunu da artırabilirdi. Buna rağmen neden serbest bırakıldı, anlamak mümkün değil. Yanlıştan bir an önce dönülmeli ve en üst perdeden ceza almalıdır” dedi. Yaşam tarzından ya da inancından dolayı herhangi birinin şiddete uğramasının kabul edilemez olduğunu belirten Bağırgan, şöyle devam etti: “Sırf çarşaflı olduğu için böyle iğrenç bir saldırıya uğramıştır. Bu saldırı ayrıca bütün inananlara da yapılmıştır. Kadın haklarını savunduklarını iddia eden derneklerin ise çarşaflı bir kadının uğradığı şiddet karşısındaki sessizlikleri dikkate şayandır.”
 
Adalet Nasıl İşliyor?
 
Avukat Necip Tosun, insanların inancı yüzünden hakarete uğramasının hukuksal olarak kabul edilemez olduğunu belirterek, “Her insan; onur, şeref ve haysiyet sahibidir. Ceza hukuku, bu anlamda kişilerin şeref, onur ve haysiyetine dokunanlara karşı korumaktadır. Bu anlamda TCK kişileri koruduğu gibi Anayasa Mahkemesi de korumaktadır. Eşitlik ilkesi gereğince hiç kimse bir diğer kimseden daha az şerefli değildir. Herkes ayrımsız olarak eşittir” dedi. Kadıköy saldırganının serbest bırakılmasının skandal olduğunu kaydeden Tosun, “Kadıköy metrosunda, çarşaf giydiği için hür iradesine saldırı gerçekleştirilerek yüzüne tükürülen Türk vatandaşı olan hanımefendiye karşı da ağır hakaret suçu işlenmiştir. Aslında bu suç bu şekilde inanan İslam şuurunda olan, inancı gereği yaşayan herkese karşı işlenmiştir. Açık bir bayana da sırf açık olduğu için ağır söylem ve tükürme gerçekleştiren kişi de bu minvalde haksızdır ve suç işlemiş olur” şeklinde konuştu.
 
Provokatör Serbest
 
İstanbul Çekmeköy’de şort giydiği gerekçesiyle Ayşegül Terzi’ye saldıran Abdullah Çakıroğlu’na 3 yıl 10 ay hapis cezası verilmiş, cezada herhangi bir indirime ya da ertelemeye gidilmemişti. Kadıköy metrosunda Kerime P.’ye saldıran Atınç Manap isimli haysiyet fukarası ise çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Şortlu kadına saldıran Çakıroğlu’na ceza verilirken, çarşaflı kadına yapılan saldırının cezasız kalması kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu.
 
Seküler Yobazlar Görmezden Geldi
 
Ayşegül Terzi’nin bir meczubun saldırısına uğraması sonrası başta Mor Çatı olmak üzere birçok sözde kadın derneği olayın takipçisi olmuştu. Saldırıyı “yaşam tarzına müdahale” olarak lanse eden dernekler, meczubun en üst perdeden ceza alması için her türlü kamuoyu baskısını kurmuştu. İnancı gereği çarşaf giyen bir kadının uğradığı alçak saldırı karşısında üç maymunu oynayan kadın dernekleri, provokatörün serbest bırakılmasına ise sessiz.
 
Sadece Kadem Sahip Çıktı
 
Kerime P’ye destek KADEM’den geldi. Vakıf açıklamasında, “Kerime Hanımın kişisel hak ve özgürlükleri hiçe sayılmıştır. Kendisine geçmiş olsun diyor, bu ve benzeri insan hakları ihlallerine karşı da sürecin takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz” denildi.