20. yüzyılın başında Osmanlı Devleti, Batılı güçlerce, içimizdeki Türk, Kürt ve Arap uzantıları vasıtasıyla, dağılmaya sürüklendi. Bugün, 21. yüzyılın başında dünyada yeni bir dizayn yapılırken, Osmanlı’yı sırtından vuran Suud ailesi yine en kullanışlı aktör olarak emperyalistlerin kucağında... Tek farkla, dün İngilizlerin büyük Arap devleti vaadiyle kullandıkları Suudları, bugün ABD büyük Ortadoğu gücü olma vaadiyle kullanıyor.

Emperyalistlerin ilk olarak Türkiye üzerinden kurguladığı proje FETÖ’nün hükümet ile bozuşmasının ardından sekteye uğradı. Siyonist-Haçlı ittifakının, İslam düşmanı Kemalistlerin dininden edemediği milletimizin imanını ifsad vazifesi ile içerimize yerleştirdiği işbirlikçilerin maskeleri bir bir indirildi. 15 Temmuz’da Müslüman Anadolu halkı bu ifsad hareketine “dur” diyerek, “bizim üzerimizden hesap yapanların, hesaplarını başına geçiririz” mesajı verdi.


Akabinde Türkiye “düşman” olarak mimlenirken, İslâm’ı “global çapta” ifsad vazifesi, ihanete her dâim teşne olan Suud’a ihale edildi. Daha evvel İslâm mücadelesinin yaşandığı Çeçenistan, Irak, Afganistan, Suriye ve birçok İslâm beldesine girerek bu mücadeleyi sekteye uğratan Suud, şimdi de “ılımlı İslâm” projesinin taşeronluğunu yapmaya namzet... I. Dünya Savaşı sonrasında Lawrencelar ile poz verenler, bugün de Amerikalılarla aynı karede... Dümeni Siyonizm’in ve emperyalizmin elinde olan bu kadro, 20. yüzyıldan günümüze sarkan Batı tecrübesiyle yeniden güncellenirken Arap coğrafyasını kaynatıyor. Muhtelif İslâm beldelerinde her gün yeni hâdiseler yaşanıyor. Batı basını Suud’un “iyi” olduğunu dikte eden haberlerle propaganda yapıyor.


Hülâsa; kavga devam ediyor. Batı’nın Müslümanlar üzerinden kurguladığı ve devreye soktuğu şeytanî plânın karşısında durabilecek yegâne kudret ise yine Anadolu; fakat köklü değişiklikler gerçekleşmeden, reaksiyondan aksiyona geçmeden, sadece mukavemet gösterilerek daha fazla direnilemez.


Baran Dergisi’nin 568. sayısını bu meseleye ayırdık ve “Suudî İfsad Makinesi: Lawrence’ın Çocukları...” manşetini attık. Mevzumuzu da “Yahudi Suud Kabilesi” başlıklı yazısında işledik…