ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI), 26 Temmuz'da ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası müdürü Paul Manafort'un evine baskın yaptı.

Washington Post'un soruşturmaya yakın isimlere dayandırdığı haberine göre FBI ajanları, 26 Temmuz'da Trump'ın Rusya bağlantıları ve başkanlık seçimlerine müdahale iddiaları ile ilgili olarak eski kampanya müdürü Manafort'un evine baskın düzenledi.

FBI tarafından hazırlanan arama emriyle sabahın erken saatlerinde Manafort'un evine giren ajanlar, bazı belgelere ve materyallere el koydu.

Haberde, Özel Savcı Robert Mueller ile birlikte çalışan FBI ajanlarının el koyduğu belge ve materyallerin taşıdığı önemin belirsiz olduğu ifade edildi.

Bu arada Manafort'un sözcüsü, Washington Post haberini doğrulayarak "Manafort, güvenlik güçleriyle her zaman işbirliği yaptı. Ajanlar evine baskın düzenlediğinde de aynı şekilde hareket etti" dedi.

FBI baskınının Manafort'un gönüllü olarak ABD Senatosu'na giderek Rusya soruşturmasıyla ilgili belgeleri teslim ettikten bir gün sonra gerçekleşmesi dikkat çekti. Manafort mesele ile alâkalı zaten ifade vermişti.  ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu Trump Jr, damadı ve danışmanı Jared Kushner ile birlikte Rusya soruşturmasında adı en çok geçen kişilerden biri olan Manafort'un, 9 Haziran 2016'da söz konusu isimlerle 'Kremlin bağlantılı' Rus avukat Natalia Veselnitskaya ile New York'taki Trump Tower'da  bir araya geldiği yazılmıştı.