ABD lideri Trump’ın kovduğu FBI Direktörü Comey, tüm televizyonların canlı yayınladığı önemli bir ifade verdi. Dünya basınının mercek altına aldığı olayların başında gelen ABD’deki Trump-FBI krizi ile ilgili çarpıcı ifadelerde bulunan Comey’nin öne çıkan açıklamaları şöyle:

“FBI Direktörünü kovmak için yasal bir sebebe ihtiyaç olmamasına rağmen (Trump) yönetim, daha sonra beni ve en önemlisi düzensizlik içinde olduğunu söyleyerek FBI’ı karalamayı seçti. Bunların hepsi yalandı Benim değerlendirmem, Rusya soruşturmasından dolayı işime son verildiği şeklindedir. Açıkçası Trump’ın, görüşmemizin doğası hakkında yalan söyleyebileceği konusunda endişeliydim, dolayısıyla bunları kayıt altına almamın önemli olduğunu düşündüm. Hakkında soruşturma devam eden General Flynn, yasal olarak tehlike altındaydı. Hakkında devam eden bir FBI soruşturması vardı. Trump soruşturmayı kapattırma talebinde bulundu. Bu çok rahatsız edici. Rusya’nın seçimlere siber saldırı ile müdahale ettiğine ilk günden beri şüphem yok”
James Comey’nin yedi sayfalık ifadesine göre Comey ABD Başkanı ile ilk kez 6 Ocak’ta Trump Towers’taki bir konferans salonunda bir araya geldi. Comey bu toplantıda Trump hakkındaki iddiaları dile getirdi. Eski bir İngiliz ajanı tarafından hazırlanan belgelerde, Rus istihbarat yetkililerinde Donald Trump’ın özel hayatına dair şantajlık belge ve görüntüler olduğu iddia edilmişti. Comey, Trump ile görüşmelerini not ettiğini, kanıtlayacağını ifade etti.

Öte yandan Trump’ı Rusya soruşturmasını örtmeye çalışmakla suçlayan Temsilciler Meclisi Üyesi Al Green, başkanın görevden alınması için resmi süreci başlatmaya kararlı olduğunu vurguladı:
Green “Nihayet görevden alma tasarısı hazırlanmalı. Bu tasarının hazırlanma sürecinde doğrudan yer alacağım. Eğer hiç kimse yapmazsa, ben bizzat Donald J. Trump’ın görevden alınması için tasarıyı hazırlayıp Kongre’ye sunacağım” açıklamasını yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, Comey’in senatodaki konuşmasına “birçok yanlış ifade ve yalanlara rağmen tam bir savunma… Bu adam bilgi sızdırıyor” diyerek cevap verdi. Trump ayrıca avukatları ile Comey’e bir dava açacağını da ifade etti.