Selam ve Dua İle...

Yeni bir sayı ile tekrar beraberiz. Bu hafta yine Dünya’da ve Türkiye’de gelişen hâdiseleri kendi zaviyemizden sizlere aktarmaya çalışacağız. 

Bilindiği üzere Suriye içten ve dıştan yapılan teyakkuzlarla kaynamakta; hâli hazırda Ortadoğu ve bütün dünya kaynamakta her zaman söylediğimiz gibi Merkez Anadolu... 

Okurlarımızın hatırlayacağı üzere İngiliz yetkililerin  Hatay’a geldiği,  Hatay Valisi eşliğinde (kendi sömürgesini ziyaret eden her zamanki edâları ile) orada denetlemeler yapmış ve biz bunu haberleştirmiştik. Bahsettiğimiz bu hâdise gibi birçok hâdiseyi de bu meyanda ele aldığımızda gördüğümüz tablo her zamanki gibi İslam coğrafyasına karşı İngilizler, Amerikalılar yani Batılılar, İsrail ve uşakları planlı bir şekilde hareket ediyor. Suriye mevzuu etrafında gelişen haberleri uluslararası manipülasyon hareketi olarak görmek lazım. Gazeteci- yazar Tayfun Talipoğlu Türkiye sınırında kurulan kampları dolaştığını ve 15bin Suriyelinin niçin geri döndüğünü anlamadığını söylüyor. Aynı zamanda kamplarda bulunan Suriyelilerin bir “baskı”dan  söz ettiklerini ancak bu “baskı”nın ne olduğunu bir türlü öğrenemediğini söylüyor. 

Biz Suriye’de hiçbir şey olmadığını söylemek istemiyoruz; her ne oluyorsa bunun arkasında İsrail’in kendini güvene alma projesi vardır. 

Görünen o ki önümüzde bu mevzu daha çetrefilli bir hâl alacak. Allahu Âlem.. 
Bu mevzuyla alakalı Ersin Sağlamer’in “Hisseli İşgal Kumpanyası” başlıklı yazısını okuyabilirsiniz.

***

Konya temsilcimiz ve yazarımız Hakkı Aka “Ahmet Şık ve Nedim Şener Gazeteci de; Şükrü Sak Terör Örgütü Üyesi Mi?” başlıklı yazısıyla Hukuk, Yargıtay ve 28 Şubat’ı ele alıyor. 

Ergin Azim “4+4+4=Dindar Gençlik Mi ?” yazısında yeni eğitim sistemi ve eskisini mukayese ediyor.
Yazarımız Carlos “Emperyalizm yüzünden anarşi dönemine giriyoruz” yazısıyla bu hafta emperyalizmin dünyayı nasıl yaşanmaz hâle getirdiğini ele alıyor.

Yeni yazarımız A.Tevfik Dayan “Oyu Az Partinin Etkisi Büyük Başkanı” yazısında BBP eski lideri Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu ve suikastini ele alıyor; bu yazı dizisi devam edecek.

Av. Ali Rıza Yaman “Bizim Amerika’yı Ziyaret” yazısının devamıyla dergimizde

Gülçin Şenel hanım bu hafta “Kültür Emperyalizmi ve Büyük Doğu”yu ele alıyor; Büyük Doğu-İBDA’nın kültür emperyalizmine karşı tek mihrak noktası olduğunu işaret ediyor.

***

Mutad hâle gelen okur buluşmalarımızın Ankara ayağında idik. Bizim açımızdan çok bereketli geçti aynı tespiti okurlarımızdan da duymak bizi memnun etti. Bugüne ait intibâlarımızı, haberleri ve değerlendirmeyi “Okurlar Konuşuyor” başlığı altında orta sayfamızda sizler için değerlendirdik. 

Ankara’da bulunuyor iken İbn-i Sina Hastanesi’nde yatmakta olan Prof. Dr. Ahmet İnan Beyefendi’yi de ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Ayrıca kendisiyle tarih mevzuu üzerine ısrarla okumanızı tavsiye ettiğimiz bir söyleşi gerçekleştirdik.

***

Geçen haftalarda “Sivas Davası Nihayet Zaman Aşımına Uğradı” başlıklı bir haber yapmıştık. Yayıncılık dünyasında bazen olabilen hatalardan birini bu haberde yaptık maalesef. Özür dileriz. Bu haberi geniş bir biçimde ele aldık ve sizler için tekrar değerlendirdik.

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun kaleme aldığı ve dergimizde tefrika edilen “Ölüm Odası B-Yedi” Mukadder (İki Deniz) alt başlığı ile her zamanki sayfasında.

***

“Allah’ın Eli Topluluk Üzerindedir.” ölçüsünün bereketinden faydalanmak ve o bereketin neticesinde hepimizin o “topluluğun” bir ferdi olması duasıyla İntikam Hissiniz Dâim Olsun. Allah’a emanet olun.    

Vesselâm..