Selâm ile...

Yeni bir Baran Dergisi ile bu hafta da birlikteyiz.

Bu hafta kapağımızda gündemde olan bir meseleyi “İslâmcılık” mevzu etrafında yapılan tartışmaları göz önünde bulundurarak, tam iki asırdır bu topraklarda sergilenen İslâm’ı baltalama çabalarını ve bunların aslında hep aynı amaç etrafında sürdürüldüğünü, sadece şahısların değiştiğini belirtmek istedik. Bu sebeple “Ambalajları Ayrı, Muhtevaları Aynı; Tescilli İslâm Düşmanları” manşetini atıyoruz.

Kapak yazımızı Sezâi Kırlangıç ele aldı. Manşetimizle aynı başlığı taşıyan yazısında “basiretsiz politikacılar, sahte hocafendiler, makamperest aydın ve bürokrasi kesimidir.  Bahsini ettiğimiz yağmacıların "misyonerleri" neredeyse çeyrek yüzyıldır aynıdır. Bir kısmının babasından da bu devlet hayır görmemiştir. Ilıcaklar, Altan Kardeşler, Çandarlar, Barlaslar, Kongarlar, Akyollar, Kılıçlar, Bayraktar Bayraklı, Yaşar Nuri, Hayrettin Karaman ve bunların yanında Özkök'ü, Gülerce'si, Yalçın'ı, Çongar'ı, H.Cemali... Yıllardır hep aynı adamlar” diyor.

**

Suriye’de çatışmalar sürüyor. Esed son olarak seçim yapılması şartıyla çekilebileceğini söyledi. Diğer taraftan dergimizi baskıya hazırladığımız dakikalarda Halep’te yaşanan çatışmalarda Sultan Abdulhamit grubunun Türkmen lideri Muhammed Süleyman, çatışmada hayatını kaybetti.

**

Kâzım Albay, “İBDA’ya Bakışa Dair” başlıklı yazısında İBDA’dan, İBDA’cılıktan ve İBDA’ya nasıl bakılması gerektiğinden bahsederken “İBDA, Batı tefekkürü ve İslâm Tasavvufu arasında kanatlarını açan Büyük Doğu ekolüne tamamen bağlı ve onu kendine has dil ve diyalektiği ile geleceğe taşıyan sistemin adıdır… Onun için BD-İBDA bir ve aynı bütünün iki ayrı kanadıdır. Biri "nasıl", diğeri "niçin"in davası” diyor.

Atalay Yılmaz, geçtiğimiz hafta sonu yapılan ÖĞ-DER (Şuurlu Öğretmenler Derneği)’nin aylık şube başkanları toplantısını ele aldığı yazısında toplantılarda nelerin konuşulduğunu anlatıyor. “Karma Eğitim faciasının üstünün örtülüyor olması ve pedogojik açıdan tamamen yanlış bu uygulamanın kaldırılmasına dair herhangi bir çalışmanın yapılmıyor olması da toplantıda ele alınan konular arasındaydı.” Atalay’ın bu toplantıdan bahsettiği yazısının başlığı “Z(S)orunlu Eğitim Başlıyor”...

Mustada Özcan’ın Yeni Akit Gazetesi’nde 9 Eylül 2012 tarihinde yayımlanan “Emevi Camii’nde Buluşacaklar” başlıklı yazısını sizler için iktibas ediyoruz. Suriye meselesindeki değerlendirmelerine pek katılmasak da, İran’a nasıl bakılması gerektiği bakımından ehemmiyetli bir yazı...

Carlos Salim Muhammed), bu hafta Fransa’dan bahsediyor. “Sarkozy'ninki gibi ekonomik politikaları geçmişte de takib edip birtakım tedbirler alan sağcı veya solcu hükümetler oldu ama bunlar "dışarıya müdahale" fikrine karşı olmayı da bilmişlerdi. İtalya ve Yunanistan'ın ekonomik krizlerinin sonuçta hükümetlerinin başına yabancı bankaların temsilcilerinin geçmesi neticesini vermesi gibi, Fransa'daki şimdiki durum da beni kaygılandırıyor” dediği yazısının başlığı “Fransa Eski Tas Eski Hamam”...

Şakir Tarım 12 Eylül 2012 tarihinde Millî Gazete’de “Mirzabeyoğlu’nu Tanır mısınız?” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Bu yazıyı da iktibas ediyoruz.

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun Baran Dergisi’nde tefrika edilen ve birinci cildi kitaplaştırılan yeni eseri “Ölüm Odası B-Yedi” 122. bölümü ve “Kurtubî (Necib Fazıl Kısakürek)” altbaşlığı ile devam ediyor. Alaka ile okuyacağınızı umuyoruz.

Gülçin Şenel, “Sapık Amerikan Başkanlarının Zihin Kontrolü Köleleri” başlıklı yazısında “Hemen anlaşılacağı üzere, Batılı-Batıcı "Yeni Dünya Düzeni"nin Telegramcı yerli işbirlikçilerinin de katıksız birer sapık olması hiç tesadüfi değil; ne de olsa ABD güdümlü ve NATO'nun kuyruğu "bağımlı" bir devletten, idareci ve memurlardan bahsediyoruz” diyor.

Ayrıca dergimizde sizler için derleyip yorumladığımız haberleri ve gündeme dair meselelerin analizini de bulabileceksiniz.

Gelecek hafta yeni bir Baran Dergisi’nde görüşmek üzere...

Allah’a emanet olun...