Selâm ve Duâ ile…

Bu hafta hâli hazırda devam eden 28 Şubat mahkemesini kapağımıza taşıdık; mahkeme devam ettiği için hukûkî  açıdan “Yargı’yı etkileme” hususunu da gözetiyoruz… Ama devam eden mahkeme ile alakalı medyada çıkan “ciddiyetsiz ve laubali hava”,  haberler de görmezden gelinemeyecek bir noktadadır. Bir döneme damgasını vurmuş hâdiselerin olduğu, toplumun büyük bir kesimini etkilemiş, birçok insanın mağdur edildiği bir döneme ait suçların muhakemesinin bu türlü haberler ile kamuoyuna yansımış olması-bunun böyle olması kabul edilemez. Bu kadar mühim bir davanın seyri içerisinde nereye kıvrılacağını hep beraber göreceğiz; bizim burada altını çizmek istediğimiz husus, her şeyin bir mahkemeden ibaret sanılmamasıdır! Aslolan, 28 Şubat davası ile beraber bazı isimlerin mahkeme edilmesi değil, hakka ve halkına kin kusan, onu, kendisinden başka herkese benzeten bir zihniyetin def edilmesidir.  Bu mânâdan olmak üzere, rejim, kendi kendini hesaba çekip eski-yeni demeden İslâma ve bu vatana ihanet eden kadroları faş etmedikçe bu mahkemeler ve etrafındaki dedikodular böylece devam eder. Bununla alakalı olarak bu hafta kapağımızda “laik Kemalist rejimin zihniyeti yargılanmadıkça bu mahkemeler çok sürer.”

Bu kapak yazımızı Ömer Emre Akcebe kaleme aldı. Yazısının başlığı “28 Şubat davası ve rejimin temel dinamiği.”

Bilindiği üzere Gazeteci-Yazar Adem Özköse ve Yakup Köse,Ahde Vefa Platformundan Halil kantarcı ve Tayyar Tercan, Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nu geçen hafta Bolu F Tipi Cezaevinde ziyaret ettiler. Bunun haberini sizlere geçen hafta duyurmuştuk. Bu hafta ise Ahde Vefa Platformu Başkanı Tayyar Tercan’ın görüşme ile alakalı izlenimlerini bizler için kaleme aldı. Yazarımız M.Taha İnci “Ter değil gıybet kokuyoruz” başlıklı yazısıyla dergimizde.

Salim Muhammed Nuri, Namı diğer Carlos bu hafta “Şili ve Venezüella’ nın benzerliği” başlıklı yazısında Şili ve Venezüella’nın geçmişini kaleme alıyor. Milat Gazetesi yazarı Recep Koçak’ın kaleme aldığı “Yakup Köse ve Bizim mahalle” başlıklı yazıyı önemine binaen sizlere iktibas ettik…

Bu hafta dergimize Kırgızistan’dan bir ziyarette bulunuldu. Kırgızistan Ekonomi Üniversitesinde Öğretim Görevlisi Aslanbey İlabaev dergimizi ziyaret ederek bizler ile görüştü ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Aynı zamanda bir etnolog olan Aslanbey ile “Kırgız dili ve oyunlar” üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik, bu söyleşiyi de dergimizin sayfaları arasında bulabileceksiniz.

Yazarımız Sezai Dilbilen ise “Emekli vaiz Fettullah Gülen ve Örgütü” başlıklı yazısı ile Fettullah Gülen ve Cemaatini irdeliyor, gelinen noktada cemaatin faaliyetlerinin nereye doğru kıvrıldığını yorumluyor.

Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun Kaleme aldığı ve dergimizde tefrika edilen “Ölüm Odası B/Yedi” ‘nin bu hafta 174.bölümü ile dergimizde, bu haftaki alt başlığı ise “Hakiki Hikmet”.

Kazım Albayrak ise bu hafta “Şehid Metin Yüksel vesilesiyle GÖLGE ve AKINCI GÜÇ” başlıklı yazısıyla bu hafta dergimizde. Kazım Albayrak yazısında şehid Metin Yüksel ile olan anılarından yola çıkarak kavga ve mücadele günleri anlatıyor, İBDA’nın İslamcı mücadele tarihindeki rolünü değiniyor. Bunun yanı sıra yine GÖLGE ve AKINCI GÜÇ dergilerinin İslamcı mücadeledeki kavgasını anlatıyor.

Gündeme dâir haberlerimiz ve diğer içeriğimiz ile birlikte bu haftanın muhtevası böyle…

Haftaya görüşmek üzere, Allah’a emanet olun. İntikam hissimiz daim olsun…