Çocuklarımız okula mı gidiyor başka bir yere mi belli değil. Aşırı Batı eğilimli olmanın (böyle olduklarını kendileri bazen hakikaten bilmese bile) ve fikirsiz bir zeminde eğitim programları çıkarmanın açık ve peşin sonucu bu… Ne diyelim, Allah hesabını asıl mesullerinden sorsun.

HABER 1

Bartın’da aynı okulda eğitim gören 13 yaşındaki kız öğrenci ile 14 yaşındaki erkek öğrencinin ilişkiye girdiği iddiası üzerine savcılık soruşturma başlattı.

İddiaya göre, kentteki bir ortaokulda eğitim gören kız öğrenci, üst sınıfta okuyan erkek arkadaşı ile cinsel ilişkiye girdiğini başka bir arkadaşına anlattı. Kızın arkadaşı, cep telefonuna kaydettiği ilişki itirafını sosyal paylaşım sitesinde paylaştı. İnternetteki paylaşımın okulda yayılmasıyla durumdan haberi olan okul yönetimi savcılığa baş vurdu.

Cumhuriyet Savcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri okulda inceleme yaptı ve öğrencilerin ifadesini aldı. Soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Bartın Valisi Ali Çınar da Cumhuriyet Savcılığı’nın olaya el koyduğunu ve soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

HABER 2

Muğla'nın Fethiye İlçesi’ne bağlı Karacaören Köyü’nde, 6 yıl önce, o dönemde 8 yaşında olan Esra Gül Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu kız öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen sınıf öğretmeni 63 yaşındaki Zekai T.’ye tutuksuz yargılandığı davada 14 yıl hapis cezası verildi. Yaşadıklarının psikolojik etkisini üzerinden atamadığı öne sürülen Esra Gül ise geçen hafta evlerinde kendini asarak intihar etti. Kızını ölüme götürdüğünü öne sürdükleri öğretmenin, kararı temyiz başvurusu nedeniyle Yargıtay’da olduğu için elini kolunu sallayarak ortalıkta dolaştığını belirten Yılmaz Ailesi, buna tepki gösterdi.