Teoman Koman, 28 Mayıs 2012'de de 28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. Hâkim, yaşı ve sağlık sorunları nedeniyle Koman'ın tutuksuz yargılanmasına karar vermişti ancak savcı bu karar karşı çıkmıştı
Daha sonra tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne konulan Koman, sağlık sorunları gerekçesiyle Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 Eylül 2013'de tahliye edilmişti.
Koman, İstanbul'da GATA'da tedavi görüyordu ve bir süredir de uyutuluyordu.
29 Ağustos 1988 ile 27 Ağustos 1992 tarihleri arasında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı da yapan Koman, 1995 ile 1997 yılları arasında Jandarma Genel Komutanı olarak görev yapmıştı.
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Twitter hesabında, öleneski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Teoman Koman ile ilgili açıklamalar yaptı. Çelik, "Koman yaptıklarının hesabını vermeden gitti" dedi.
Hüseyin Çelik'in Teoman Koman ile ilgili değerlendirmeleri şöyle: "Malum ve meşhur Teoman Koman vefat etti. Öncelikle ailesine, sevenlerine, TSK'ya başsağlığı diliyorum. Ancak, ya madalyonun diğer tarafı? Yarın(bugün) kılınacak cenaze namazında, imam 'mevtayı nasıl bilirsiniz' diye sorduğunda, elbette 'iyi biliriz' diyenler olacaktır. Ne var ki, Teoman Koman, başta Yassıada'da Adnan Menderes'e reva gördüğü aşağılık muamele olmak üzere, yaptıklarının hesabını vermeden gitti.”
27 Mayıs darbesinin ardından Adnan Menderes ve arkadaşlarının bulunduğu Yassıada'da ada komutanı Albay Tarık Güryay'ın yaveriydi. Koman burada Menderes ve arkadaşlarına çeşitli işkenceler uyguladı ve kötü muamelelerde bulundu. O kadar ileri gidip küstahlaştı ki, cuntanın idam ettiği Başbakan Adnan Menderes'e de tokat atmıştı.
TSK'da görev yapan 'sivil' ve rütbeli personele namaz kılmayı yasaklattığı haberleriyle gündeme gelen Koman’ın şimdi de “cenazesi kılınır mı kılınmaz mı” tartışmaları dillerde dolanıyor. Sormak gerek: “Başörtülülere düşman olup kinini kusan, TSK'da görev yapan sivil ve rütbeli personele namaz kılmayı yasak eden, Müslümanlardan nefret eden bir münafığın gerçekten cenaze namazı kılınır mı?” 

Bunadı

28 Şubat davasında geçen hafta ilk kez katılarak savunma yapan dönemin darbeci Genelkurmay Başkanı sanık İsmail Hakkı Karadayı’nın dün çapraz sorgusu yapıldı. Müşteki avukatlarının sorularının çoğunu cevaplamayan ve bunaldığı gözlenen Karadayı, sanık emekli Orgeneraller Çevik Bir ve Çetin Doğan’ın ısrarlı sorularına rağmen BÇG ile ilgili hiçbir şeyi hatırlamadığını iddia etti.
Karadayı gelen sorulara karşılık olarak “sorulara cevap vermek istemiyorum, bundan sonrakileri keselim” dedi. Mahkeme başkanı Tayyar Köksal, “Sincan’da tankları yürütenler hakkında işlem yaptınız mı?” sorusuna Karadayı, “Sorumlu olacak kimse yok ki. Bu eğitim olarak yapılan bir faaliyet” cevabını verdi. Müşteki avukatların “YAŞ’ta ihraç edilen askerlerin darbeye karşı çıkacağı düşünülenler olduğu fikrine katılıyor musunuz?” sorusuna Karadayı, “Darbe diye bir şey yok ortada, nereden çıkarıyorsunuz? 28 Şubat darbe değildir bunu çok iyi bilmeniz lazım” dedi. BÇG ile ilgili sunumu hatırlatınca da “hatırlamadığını” söyledi.