Bir kaç haftadır dergimizde ve web sayfamızda duyurusunu yaptığımız iftar ve Baran Dergisi okur buluşmamızı 12 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirdik. Okur buluşmamıza katılım bu sene de yoğundu.

Dergimizin Kasımpaşa’daki lokalinde gerçekleştirdiğimiz okur buluşması öncesinde okurlarımızla birlikte açık havada iftarımızı yaptık ve iftarın ardından Mimar Sinan’ın eseri olan Kasımpaşa Camiî Kebir’de akşam namazımızı hep beraber edâ ettik.

Namazdan sonra çaylarımızı yudumlamak ve okurlarımızdan dergimiz hakkındaki tenkidlerini almak için dergimizin toplantı salonuna geçtik.

Kısa bir tanışma faslından sonra Baran Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Abdullah Kiracı’nın toplantı amacını izâhen yapmış olduğu konuşmanın ardından okurlarımıza tek tek söz vererek dergimiz hakkındaki tenkidlerini aldık ve bir çok yapıcı fikir ile karşılaştık. Okurlarımız konuşurken Baran Dergisi adına İdarî Müdürümüz Fatih Turplu ve Aylık Dergisi adına da Aylık Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Ömer Emre Akcebe okurlarımızdan gelen tenkidlerin daha sonra görüşülüp değerlendirilmesi adına notlar aldı.

Okuyucularımızdan bazılarının görüşlerini sizlere aktaralım:

Üsküdar’dan Mehmet Çiçek, “Aylık ve haftalık yayınların yanısıra artık bir günlük gazeteye olan ihtiyaca” dikkat çekti…

Yazarlarımızdan M. Taha İnci Aylık Dergisinde “İslâm Âleminden yapılan haberler yerine kısa da olsa meseleleri değerlendiren ve bakış açımızı aktaran yazıların olması gerektiğini ve orjinal bir dil ile bir süre ele alınan ‘Hasta Adam Batı’ ismi altında sunulan haber değerlendirmelerin ilgi çektiğini, buna tekrar başlanması gerektiğini” vurguladı…

Gazeteci Yazar Yakup Köse de “Baran Dergisi’nin 391. Sayısında yayınlanan Salih Mirzabeyoğlu röportajından yola çıkarak ahlâkî bakımdan kaybedilenlere dikkat çekmenin gerekliliğini” belirtti ve geçtiğimiz haftalarda Ömer Emre Akcebe’nin Etyen Mahçupyan ile yapılan söyleşide bahsi geçmesi hasebiyle “İBDA Fikriyatını daha fazla ön plana çıkarmak ve kitlelere ulaşabilmek adına daha fazla çalışmamız gerektiğini” vurguladı.

Cezaevinden yakın bir tarihte tahliye olan Yahya Yıldırım “Cezaevi şartlarında, cezaevinde bulunan gönüldaşlar için dergilerin ulaşmasının ne denli önemli olduğundan” bahsetti.” Baran Dergisi’nin 8, Aylık Dergisi’nin de 10 yıl gibi çok uzun süredir yayın hayatına devam etmesinden” duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şaban Çavdar “Mirzabeyoğlu’na özgürlük faaliyetleri çerçevesinde Baran Dergisi öncülüğünde organizasyonlar yapılması gerektiğini düşündüğünü” belirtti.

Halil Kantarcı “Çeşitli merkezî yerlerde Baran Dergisi adına stand açılması ve gerekirse standlarda kendilerinin de görev yapabileceğini ve bu sayede İBDA Fikriyatı’nın insanlara daha etkili duyurulabileceği” fikrini bildirdi.

Av. Mehmet Sarı “Kurulacak standlarla abone sayısının artırılabileceği ve bunun dergiye ekonomik kaynak da sağlayabileceğini” söyledi.

Abbas Kiracı “dergi önsözlerinin bazı zamanlar kısa olduğunu, önsözlerde gündemin kısa bi mülahazasının yapılması gerektiği” hakkında bir uyarıda bulundu.

Adem Kiracı “Eğer Baran Dergisi sticker dağıtacak olursa araçlarına ve muhtelif yerlere yapıştırabileceklerini” söyledi.

Okurlarımızın tüm fikirlerini not ettik ve hepsini elimizden geldiğince gerçekleştirmeye çalışacağız.

Okurlarımızın görüşlerini aldıktan sonra geçtiğimiz ay Aylık Dergisi’nin 117. Sayısı için bir mülakat gerçekleştirdiğimiz ve davetimize uduyla beraber iştirak eden müzisyen Murat Taner okurlarımıza kısa bir konser verdi. Bu konserin kısa bir bölümünü www.barandergisi.net internet sitemizden izleyebilirsiniz.

Çok bereketli geçtiğini düşündüğümüz ve okurlarımızın sunduğu fikirleriyle daha da bereketlenen okur buluşmamız Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun “Ya Cabbar, Ya Kahhar, Ya Muntakîm Allah, Bizi intikamına me’mur et” duasının hep bir ağızdan okunması ve tekbir sesleri ile son buldu.

Allah daha bereketli; hem keyfiyeti, hem kemmiyet açısından daha ehemmiyetli organizasyonlarda buluşmayı bizlere nasip etsin… Bu yazı vesilesiyle de davetimize gelen-gelemeyen tüm okurlarımıza gösterdikleri alâkadan ötürü bir kez daha teşekkür ediyoruz.