28 Şubat’ın işkenceci polis müdürü Adil Serdar Saçan'ın yargılandığı davanın geçtiğimiz haftaki duruşmasında duruşma savcısı, davanın düşürülmesi yönünde mütalaa vermiş, mahkeme heyeti de duruşmanın bir hafta sonra görülmesine hükmetmişti. Geçtiğimiz günkü duruşmasında davayı karara bağlayan mahkeme, skandal bir karara imza atarak davanın düşürülmesine hükmetti. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya mağdur müşteki Hayrettin Köktaş'ın yanısıra sanık Ayhan Mimaroğlu, Kemal Karademir ve sanık avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Hayrettin Köktaş, daha önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirterek maruz kaldığı işkenceyi kısaca anlattı.

13-17 Eylül 2001 tarihleri arasında işkenceye uğrayan Göktaş, 2011 yılı içerisinde Adil Serdar Saçan'ın da aralarında bulunduğu 10 emniyet personelinden şikayetçi oldu. Duruşma savcısı mütalaasını verdiği geçtiğimiz duruşmada olayın 17 Eylül 2011 itibariyle zaman aşımına uğradığı görüşünü belirtti. Mahkemeye müdahil olan tarafları dinleyen mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme, davanın açıldığı tarihte zaman aşımı süresinin dolduğunu belirterek, davanın düşürülmesine karar verdi. Uzmanlar ise 'işkence' davasının 'insanlığa karşı işlenen suçlar' kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek, zaman aşımının sözkonusu soruşturmada işletilmemesi gerektiğini belirttiler.