Burhaneddin Yalçın 27.09.2009 tarihinde, yargılandığı 14. Ağır Ceza Mahkemesi (Beşiktaş-İstanbul) ve bir üst mahkeme de dâhil olmak üzere birçok kuruma verdiği dilekçelerinde, “polislerin olay yerine sahte delil yerleştirmesi” iddiasının araştırılmasını talep etmiş, fakat ilgili dilekçelerine 30.10.2009 tarih ve 2009/669 nolu karar ile cezaevi idaresince el konmuştur.

Dilekçelerine el konulan Burhaneddin Yalçın, 03.04.2013 tarihinde “polisin olay yerine sahte delil yerleştirmesi”, “mahkemenin konuyla ilgili taleplerini araştırmaması”, “polis tarafından yerleştirilen sahte delil gerçek kabul edilse bile yargılanan kişilerden herhangi birisine ait parmak izi çıkmaması ve dolayısıyla yargılananlardan hiçbirisinin suçla ilişkilendirilemeyeceği” iddialarıyla başvurduğu Anayasa Mahkemesi'nden, aradan 20 ay geçmesine rağmen bir cevap alamamıştır.

17 Aralık sürecinde çeşitli davalardaki deliller üzerinde polislerin parmak izinin bulunması ve sahte delil yerleştiren polisler, güvenlik kamerası kayıtlarının ortaya çıkması gibi gelişmeler yaşanmış, bunun üzerine Burhanneddin Yalçın, davasının yeniden görülmesi talebiyle Yargıtay Başsavcılığı'na müracaat etmiştir.

Uğradığı haksızlık karşısında tek talebi yeniden yargılanmak olan Yalçın'ın sesine yetkililerin kulak vermesini bekliyoruz.