Ahmet Bostancı isimli bir genç Gayrettepe Hacı Nimet Özden Camii imamının Atatürk'e rahmet okumasına tepki göstermesi nedeniyle ters kelepçeyle gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilmiş ve hızlı bir şekilde mahkeme görülüp cezaevine atılmıştı.

Bugün Anadolu Adliyesi B blok 13. asli ceza mahkesi salonunda duruşması görülen Ahmet Bostancı tahliye edildi.

67 gündür içeride olan Bostancı için sosyal medya başta olmak üzere adliye önlerinde eylemler yapılmış ve Bostancı yalnız bırakılmamıştı. Ayrıca çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu, Bostancı'ya destek için saat 11:00'de adliyede toplanması da tahliyesi için etken oldu.

Bostancı'nın tahliyesinden sonra adliye salonları tekbirlerle inledi.

Müslümanlar, "5816 zulmüne son", "Yaşasın şeriat" sloganları attı.

Ne olmuştu?

10 Kasım Cuma günü bir camide okunan hutbede imam, hutbe metni dışına çıkarak, Mustafa Kemal'e rahmet dilemiş, bunun üzerine cuma namazına katılanlardan biri imama tepki göstererek camiyi terk etmişti.

Camiyi terk eden Ahmet Bostancı isimli genç sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda hutbede Mustafa Kemal'e rahmet okunmasına tepki göstermişti.

Videonun sosyal medyada hedef gösterilmesinin ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturma başlatmıştı.

Peygamberimize hakaret ifade özgürlüğü sayıldı Peygamberimize hakaret ifade özgürlüğü sayıldı

Gözaltına alınan Bostancı, "Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'a muhalefet'' ve ''Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçları kapsamında savcılığa sevk edilmiş ardından ise tutuklanmıştı.